Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE PROGRAMA „IZGRADNJA OBITELJI”

‘Mislila sam da sam bolja od svog supruga’ Već jedan susret promijenio je njezin krivi stav o suprugu i molitvu za njega

Foto: Unsplash, Alexei Maridashvili

 

Prije samog početka sudjelovanja na prvom susretu programa „Izgradnja obitelji” bojala sam se kako ću izdržati punih dva sata skoncentrirana na molitvu. Baš dan prije sam pričala s prijateljicom kako ne mogu na miru pogledati ni jedan film, jer ne mogu biti toliko mirna i pažljivo gledati. … Ali, prvi susret prošao je da nisam trepnula. Nisam imala nikakvih problema s koncentracijom, čak me nije ometalo ni prisustvo malenog sina pokraj.

Dok te Isus drži za ruku…

Voditelj nam je rekao da zamislimo da nas Isus drži za ruku kroz to cijelo vrijeme. Skoro cijeli susret sam imala ispruženu ruku i zamišljala da me Isus drži, tako mi je bilo lakše.

Jako sam se poistovjetila s punicom koju je Isus ozdravio i koja je nakon toga ustala i posluživala im, osjetila sam da Isus isto čini i meni. Posebice me se dojmilo kako smo mogli pred Isusa dovesti osobe koje su nam drage te sam ja dovela i osobe koje su mi došle u misli, a nisu posebno drage mome srcu, već od njih imam rane.

Kriva slika o suprugu/meni

Spoznala sam i kako sam imala krivo stajalište da sam bolja osoba od svoga supruga. Mislila sam – jer redovito molim i idem na sv. Misu, a moj suprug ne, da sam bolja, pa je moja molitva uvijek bila usmjerena i na njegovu promjenu – da se promijeni kako bi meni bilo lakše. Spoznala sam kako je to u potpunosti kriv stav.

Jako sam bila ispunjena i radosna nakon prvog susreta, puno toga novoga sam naučila i jako sam sretna jer sam se uključila u molitvu. Veselim se ponovnom susretu. Želim Vam obilje Božjeg blagoslova!

Za Book.hr svjedočila polaznica programa Izgradnja obitelji (puni podaci poznati redakciji)

Najčitanije

Na vrh