Kako danas evangelizirati?

„Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” (Mt 28,19)

Ova naredba koju je Isus uputio svojim učenicima prije nego što je uzašao na nebo – vrijedi i danas, za svakog kršćanina! Papa Pavao VI. je rekao kako Crkva „postoji da bi evangelizirala”. Na to nas neprestano podsjeća i papa Franjo pozivajući Crkvu da izađe na ulice, potičući svakog vjernika da svjedoči svoju vjeru. Župnici o tome govore u svojim propovijedima, a mi vjernici otvoreni smo za to, međutim često ne znamo kako to činiti! Zato ovdje donosimo ‘materijale’ na temelju kojih možemo naučiti:


  • kako posvjedočiti svoju vjeru
  • kako i na kojim se područjima može prenositi Radosna vijest
  • o slavljenju, zagovaranju, duhovnoj borbi…

Tekstovi su razumljivi, zanimljivi i, što je najvažnije, primjenjivi.

Michelle Moran, predsjednica ICCRS-a i članica Papinskog vijeća za laike, u knjizi „Proslijedi dalje” prenosi čitatelju svoje iskustvo i znanje o tome kako dijeliti svoju vjeru; kako osobu koju evangeliziramo uvesti u odnos koji imamo s Isusom Kristom. Michelle daje korisne savjete, navodi primjere, prepričava događaje iz svoga života i iz svoje službe. Knjiga može biti od velike pomoći svakom kršćaninu te grupama koje se žele pripremiti za evangelizacijsku zadaću.

Josip Lončar, više je godina bio službeni promotor ICCRS-a (Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove iz Vatikana). Dvadesetak se godina aktivno bavi evangelizacijom u Hrvatskoj i u inozemstvu. Seminare i predavanja je do danas održao na tri kontinenta, u više od 300 katoličkih župa. U drugom dijelu svoje knjige „Kako povjerovati – kako primiti vjerom i kako evangelizirati”, čitatelju prenosi svoja znanja i iskustva te ga ohrabruje i poučava kako da sâm evangelizira druge.

  •  
  •  
  •  
  •  

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh