Kako danas evangelizirati?

„Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.” (Mt 28,19)

Ova naredba koju je Isus uputio svojim učenicima prije nego što je uzašao na nebo – vrijedi i danas, za svakog kršćanina! Papa Pavao VI. je rekao kako Crkva „postoji da bi evangelizirala”. Na to nas neprestano podsjeća i papa Franjo pozivajući Crkvu da izađe na ulice, potičući svakog vjernika da svjedoči svoju vjeru. Župnici o tome govore u svojim propovijedima, a mi vjernici otvoreni smo za to, međutim često ne znamo kako to činiti! Zato ovdje donosimo ‘materijale’ na temelju kojih možemo naučiti:

  • kako posvjedočiti svoju vjeru
  • kako i na kojim se područjima može prenositi Radosna vijest
  • o slavljenju, zagovaranju, duhovnoj borbi…

Tekstovi su razumljivi, zanimljivi i, što je najvažnije, primjenjivi.

Michelle Moran, predsjednica ICCRS-a i članica Papinskog vijeća za laike, u knjizi „Proslijedi dalje” prenosi čitatelju svoje iskustvo i znanje o tome kako dijeliti svoju vjeru; kako osobu koju evangeliziramo uvesti u odnos koji imamo s Isusom Kristom. Michelle daje korisne savjete, navodi primjere, prepričava događaje iz svoga života i iz svoje službe. Knjiga može biti od velike pomoći svakom kršćaninu te grupama koje se žele pripremiti za evangelizacijsku zadaću.

Josip Lončar, više je godina bio službeni promotor ICCRS-a (Međunarodne službe Katoličke karizmatske obnove iz Vatikana). Dvadesetak se godina aktivno bavi evangelizacijom u Hrvatskoj i u inozemstvu. Seminare i predavanja je do danas održao na tri kontinenta, u više od 300 katoličkih župa. U drugom dijelu svoje knjige „Kako povjerovati – kako primiti vjerom i kako evangelizirati”, čitatelju prenosi svoja znanja i iskustva te ga ohrabruje i poučava kako da sâm evangelizira druge.

Na vrh