Uključi se u evangelizaciju – pošalji nam svoje svjedočanstvo

(…) Na našim molitvenim susretima, zaista velik postotak vjernika doživi različite milosti, tj. različita iskustva susreta sa živim Bogom. Mnogi nam prilaze i svjedoče od čega su bili ozdravljeni ili oslobođeni na duhu, duši ili tijelu. Nekima je to iskustvo ozdravljenja, oslobođenja ili iscjeljenja potpuno promijenilo život.

Sva ta iskustva živoga Boga darovani su nam talenti. Kad, u pravo vrijeme i na pravi način, posvjedočimo što nam je Bog učinio, postoji velika mogućnost da osoba kojoj smo posvjedočili povjeruje te, ako je u istoj potrebi, poželi primiti isto. (…)

Kako će netko povjerovati da Bog i danas liječi teške i neizlječive bolesti ako ti koji si ozdravljen, nemaš potrebe posvjedočiti?!

Međutim, ako mislimo samo na sebe i važno nam je da smo mi dobili što smo trebali, a za druge u istoj potrebi nije nas briga, onda smo možda čak i zli. (…) Kako će oni koji žive u teškome nutarnjem nemiru zbog grijeha znati ili povjerovati da Bog po sakramentu ispovijedi zaista daje ne samo oproštenje nego i mir ako im to ne posvjedočimo? Kako će netko povjerovati da Bog i danas liječi teške i neizlječive bolesti ako ti koji si ozdravljen, nemaš potrebe posvjedočiti onima koji se sada nalaze u istim problemima u kojima si bio i ti? Što će ti Bog reći kad dođeš pred njega na sud?

Ima i onih koji su lijeni. Lijeni su, npr. napisati svoje svjedočanstvo i poslati ga nekome tko će ga objaviti i tako omogućiti da se dobiju barem kamate. (…)

Uključi se u evangelizaciju – pošalji nam svoje svjedočanstvo, ili nam ga ispričaj!

Svoje svjedočanstvo možete poslati:

1) e-poštom (e-mail) na adresu uredništva ([email protected]) a mi ćemo Vas nakon toga kontaktirati

2) ‘običnom’ poštom na adresu uredništva (Portal i mjesečnik Book, Ivana Generalića 3, 48 000 Koprivnica)

Neke od vaših svjedočanstava objavit ćemo na portalu, neke u Booku, a neke u knjigama.

Upute o tome kako svjedočiti

– Navedite kad i gdje se dogodilo to što želite posvjedočiti;
– opišite, što detaljnije možete, što se konkretno dogodilo i na koji se način dogodilo;
– opišite kako ste se osjećali u trenutku kad se to događalo;
– navedite imate li kakvu liječničku dokumentaciju i/li svjedoke koji mogu potvrditi to što vam se dogodilo;

– napišite kako su na to što Vam se dogodilo reagirali Vaši bližnji;
– napišite kakav je utjecaj imao taj događaj, ili to iskustvo, na Vaš odnos prema Bogu, Crkvi i bližnjima;
– napišite možete li za svoje iskustvo zahvaliti nekome tko Vam je posvjedočio o svome iskustvu.

Vaše svjedočanstvo ne mora sadržavati sve ove točke, a može sadržavati i nešto drugo.

Napomena: svoj identitet ne morate otkriti, dakle možete promijeniti podatke o mjestu u kojem živite, imena osoba koje spominjete ili čak svoj spol. Zbog skeptika, važno je da imamo i original sa svim točnim podacima. Njega ćemo čuvati u arhivi i on neće biti dostupan javnosti ako to želite!

Dio teksta preuzet je iz članka Josipa Lončara pod naslovom „Zli i lijeni sluge” koji je objavljen u mjesečniku „Book” br. 67 (srpanj 2015. g.)

Na vrh