Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE PROGRAMA 'IZGRADNJA OBITELJI'

NESTALA JE SVA GORČINA ‘U suzama sam molila onako kako su me naučili na programu; sutradan se nisam mogla prepoznati’ Bogu hvala na svjedočanstvu. Nadamo se da će doći do onih koji ga trebaju čuti 🙏

NESTALA JE SVA GORČINA 'U suzama sam molila onako kako su me naučili na programu; sutradan se nisam mogla prepoznati'

Foto: Unsplash, Ruben Hutabarat 

 

Predivna me Božja providnost dovela na program „Izgradnja obitelji”. S Kristoforima sam se susrela prvi put uživo prije otprilike dvije godine. Bila sam na osobnoj molitvi za oslobođenje i sudjelovala na nekoliko susreta na Velesajmu. Tada su mi po molitvi rekli da imam mnogo rana i da neću moći sama kada dođu iskušenja, da pokušam pronaći neku molitvenu grupu ili zajednicu za podršku i da budem ustrajna. Nisam ih poslušala…

Bolest djeteta dovela me Bogu

Moje je obraćenje počelo rođenjem prvog sina i spoznajom da ima vrlo rijetku dijagnozu te da će cijeli život trebati podršku. Tada sam pala na koljena i vratila se molitvi, Gospina krunica i pobožnost Sv.Josipu. Po njihovom zagovoru, sinu je ozdravila teško deformirana nogica. Gospa ga je čuvala kada je ležao u bolnici u teškom stanju sepse. I Kristofori su ponovno spremno odgovorili na moj vapaj za molitvom, do neba im hvala i Bogu hvala.

Sjećam se kako je muž, nakon dvije neprospavane noći, rekao da više ne osjeća težinu i stezanje, od straha, u prsima. Neobjašnjivo smo mirno spavali iako je sin ležao na intenzivnoj njezi, sam

Tada sam kao rijetko kada u životu sve predala u Božje ruke. Sjećam se kako je muž, nakon dvije neprospavane noći, rekao da više ne osjeća težinu i stezanje, od straha, u prsima. Neobjašnjivo smo mirno spavali iako je sin ležao na intenzivnoj njezi, sam. Znala sam – snažno se molilo za nas da to podnesemo.

Dvoje djece s posebnim potrebama, strašna kušnja

Ipak, najveća kušnja je došla rođenjem drugog sina. Nakon što su ga pomno pogledali (zbog starijeg brata) i rekli da je savršeno zdrav, neobično je sporo napredovao u motorici. UZV mozga i magnetna rezonanca pokazale su određene nepravilnosti. Taj period od pretrage do pretrage je stravično razdoblje za mene. Govorili su da mu se ne vide neki dijelovi mozga, da su asimetrije ogromne… Zazivala sam svete Isusove rane, da me sakrije unutra jer ja neću to moći izdržati. Dvoje djece s posebnim potrebama, strašna kušnja.

Program „Izgradnja obitelji”

Ponovno sam se tada javila Kristoforima i nazvao me dragi pokojni Đuro. Rekao je, da će dijete biti dobro, ali da mami najprije treba snaga. Molio je za mene i sina, rekao mi mnogo toga, sve sam u srce, svaku riječ, pohranila.

U srcu sam se pitala zašto mi se to dogodilo i dobila odgovore. Starijeg sina mi je Bog dao da me obrati, ali mlađem je netko učinio zlo. Trebalo je biti puno gore, mogao je biti slijep, nepokretan, ali se Gospodin proslavio i zaštitio njega i mene od toga, hvala mu i slava.

Tu se u mom životu čudom pojavila i Sv. Maravillas od Isusa, predivna svetica. Možda već i isti tjedan nakon razgovora s Đurom, meni na društvenoj mreži „iskače” objava Kristofora o programu „Izgradnja obitelji”. Sve što piše u pozivu na sudjelovanje ja sam proživljavala: neprekidni problemi kojima se ne vidi kraja, sukobi u obiteljskim odnosima, moj nezreli odnos s Bogom…

Istog trena sam znala da će to biti blagoslovljeno.

Nestala je sva gorčina

U suzama sam nabrajala sve što me boli i što opraštam, fizički sam osjetila kako iz mene izlazi taj teret, taj gnoj, taj otrov…. Nisam se mogla prepoznati idući dan, nestala je sva gorčina

Već nakon prvog susreta u mom se srcu dogodilo oslobađanje od nepraštanja. Molila sam, kako su me podučili na programu, u jednoj teškoj noći nakon bolne svađe s mužem. U suzama sam nabrajala sve što me boli i što opraštam, fizički sam osjetila kako iz mene izlazi taj teret, taj gnoj, taj otrov…. Nisam se mogla prepoznati idući dan, nestala je sva gorčina. Muž je komentirao da sam nestabilna, tada nije znao što mi je Gospodin učinio.

Dugo dugo sam muža krivila za sve svoje probleme… Sada kroz susrete „Izgradnje obitelji” radim na svom odnosu s Gospodinom i na taj način mijenjam sebe. A Isusu i Sv. Josipu sam predala muža, jer je za mene pretežak, oni će njega srediti.

Naučila sam da postoji netko kome ne moram glumiti, kalkulirati, lagati, netko kome mogu doći takva kakva jesam i tko me neće nikada, nikada odbaciti!

Na susretima sam naučila čitati Riječ Božju. Naučila sam je razmatrati. Naučila sam važnost prisutnosti Duha Svetoga. Naučila sam da postoji netko kome ne moram glumiti, kalkulirati, lagati, netko kome mogu doći takva kakva jesam i tko me neće nikada, nikada odbaciti! To je Bog. Bog Otac kojeg se ne trebam bojati, koji mi je dao najboljeg prijatelja u životu – svog sina Isusa. Koji mi je dao Majku, koji mi je dao Duha svega lijepoga što živi!

Svaku večer Bogu zahvalim u molitvi za voditelja susreta Danijela, za njegovu strpljivu suprugu i obitelj, za njihovo nesebično davanje za nas koji još učimo vjerovati.

Bog vas blagoslovio!

Za Book.hr svjedočila polaznica programa „Izgradnja obitelji” (puni podaci poznati redakciji)

Program „Izgradnja obitelji“ usmjeren je na rad u malim grupama kroz koje se uči kako se, kroz konkretne korake, osloboditi rana, nepraštanja, psihičkih pritisaka i slično, bilo u braku, obitelji, na poslu i ostalim odnosima. Više o programu pročitajte ovdje.

Sve o snažnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila obnovila mnoge brakove i obitelji pogledajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh