Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE PROGRAMA „IZGRADNJA OBITELJI”

Program ‘Izgradnja obitelji’ vratio mi je sestru Bile su razdvojene, posvađane zbog međusobnog nerazumijevanja. Ne znajući, u isto su vrijeme počele s programom „Izgradnja obitelji” i Gospodin, hvala Mu i slava, je dotaknuo njihova srca

In-eternum - katolički planer

Foto: Pixabay

Nakon što je u listopadu prošle godine na Facebooku ugledala objavu o programu „Izgradnja obitelji”, M. se prijavila na program i sada podijelila s nama svoje svjedočanstvo kako joj ovaj program pomaže u iscjeljenju odnosa sa sestrom.

U nastavku donosimo njezino svjedočanstvo:

Zbog loših iskustava ranije, ispitivala sam se i nekoliko puta hoću li se javiti na program. …I konačno me je bol kroz koju sam tad prolazila povukla sve jače da ipak pokušam.

Mislila sam da je prošlost iza nas

Razlog moje prijave bila je moja starija sestra. Obje smo rastavljene, i kroz to razdoblje problema s bivšim muževima zbližile smo se, iako smo u djetinjstvu i mladosti imale mnogo konflikata. Mislila sam da smo kroz zajedničke duhovne obnove jedna drugoj sve oprostile i da je prošlost iza nas.

No, moja sestra je započela neku psihoterapiju gdje su joj se počele vraćati sjećanja i rane iz djetinjstva koje su izazvale reakcije koje su sve više narušavale mir u našoj obitelji.

Primijetili smo da je u nekoj krizi; bila je nervozna i počela je napadati sve oko sebe… To je u konačnici dovelo do povlačenja od obitelji i rodbine. Uvijek sam šutjela i pokušavala smiriti situaciju, ali u tom periodu prošlog ljeta jednostavno sam i ja pukla. Više nismo imali razumijevanja za nju i to ponašanje, i nažalost, ja sam je samo kritizirala i ljutila se na nju jer sam je smatrala nezahvalnom. Dodatno me boljelo to što je u to vrijeme i naša majka bila jako bolesna i ta briga zbog sestre još je više pogoršavala njeno stanje.

Nakon zajedničkog odmora prestala sam joj se javljati jer sam se htjela malo „odmoriti” te odlučila tražiti ju razgovor o svemu kada se malo ohladimo. No, nakon kratkog vremena sestra nas je blokirala…

Nismo se posvađale, ali ponašanjem smo dale jedna drugoj do znanja da ovako više ne ide… Nakon zajedničkog odmora prestala sam joj se javljati jer sam se htjela malo „odmoriti” te odlučila tražiti ju razgovor o svemu kada se malo ohladimo.

No, nakon kratkog vremena sestra nas je sve blokirala na telefonu i svim društvenim mrežama. To me još vise razbjesnilo ali i rastužilo jer me strašno boljelo što je time bio spriječen i kontakt naše djece koja su skupa odrasla.

Takva situacija dogodila se i početkom godine, ali nakon nekog vremena opet  nam se javila i tražila oprost… No, ovaj put joj nisam bila spremna oprostiti, niti je ona to sad tražila…

Dok nisam došla do vas…

Program „Izgradnja obitelji” vratio mi je sestru

Kroz ovaj program sam tražeći milost pomirenja u obitelji, pronašla toliko više od toga. Toliko spoznaja svojih slabosti, krivih slika i očekivanja, milosti, snage i mira… Iako ni nakon nekoliko mjeseci nisam smogla snage napraviti taj korak da se javim sestri, imala sam pouzdanje da Gospodin radi na tome i da će sve doći na svoje.

U ožujku smo se nekako baš svi za redom zarazili koronom – moji roditelji, brat, pa kćerka i ja, i sestra je to nekako saznala i javila nam se da čuje kako smo i treba li nam što. Meni porukom, a s mamom se od tada redovito čula telefonski.

…ispostavilo se da i sestra pohađa program „Izgradnje obitelji”, isti kao i ja, samo drugi termin

Svojoj sam obitelji za ovaj program ispričala tek negdje u veljači, nekoliko mjeseci nakon što sam krenula jer nisam prije htjela puno o tome govoriti, ni sama ne znam zašto… Ali, znam da je sestra s mamom u razgovoru jednom spomenula da je platila mise za pokojne iz obiteljskog stabla i objasnila joj koliko je to važno i potrebno. Isto to sam nekoliko dana prije i ja mami predložila, nakon što nam je to rekao voditelj programa. Kroz taj razgovor ispostavilo se da i sestra pohađa program „Izgradnje obitelji”, isti kao i ja, samo drugi termin.

Nakon toga smo se čule. Saznala sam čime sam ju toliko povrijedila i ispričala se za to. Nije možda bilo nešto veliko, ali je to bila kao kap koja je prelila času i dovela nas u tu situaciju da potražimo pomoć, i, hvala Bogu, dođemo do programa.

Gospodin je toliko učinio kroz ovaj program u mom osobnom životu i u životu moje obitelji. Zato sam neizmjerno zahvalna i za osobni trud voditelja i svaku molitvu. I dalje je pred nama put oprosta, prihvaćanja jedni drugih, ali znam da smo na sigurnom i dobrom putu.

Gospodin nam je najveću molitvu već bio uslišio

Uskrs smo proslavili izmireni, zajedno, Bogu hvala. I Bogu zahvaljujem što sad imamo još nešto zajedničko, a to je ovaj program i redovna bogata iskustva u dragoj nam zajednici, u našim različitim terminima.

Željela bih još napomenuti da smo roditelji i ja tek bili donijeli odluku za plaćanje misa za obiteljska stabla, a Gospodin nam je najveću molitvu već bio uslišio i vjerujem da naši pokojnici uživaju još veće milosti po tim sad već prikazanim misama.

Za Book.hr svjedočila polaznica programa Izgradnja obitelji (puni podaci poznati redakciji)

Više o programu „Izgradnja obitelji” pročitajte ovdje. Sve o snažnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila obnovila mnoge brakove i obitelji pogledajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh