Duhovnost

3. DAN SA SVETIM JOSIPOM

Kako si bio siguran, sv. Josipe, da ti Bog daje upute? Danas odgovori sebi i sv. Josipu osluškuješ li ti Božji glas, čitaš li Riječ Božju svaki dan ili ti je Biblija neraspakirana? Znaš li što piše u Bibliji?

Foto: Unsplash, Timothy Eberly

 

>>Sveti Josip – drugačija devetnica kroz koju želimo da, zajedno, upoznamo našeg zaštitnika 

 

Danas upoznajmo kako je sv. Josip mogao čuti Božji glas. Idemo se susresti sa sv. Josipom u ranu zoru i promotriti ga.

Kako si bio siguran, sv. Josipe, da ti Bog daje upute?

Osluškivanje Božjeg glasa

Ja se odmah pitam je li sv. Josip sumnjao u ono što mu je anđeo rekao. Ipak mu je anđeo u snu govorio! Mnogi od nas odustajemo od velikih promjena u životu jer nismo sigurni je li riječ o Božjem pozivu na neki zaokret u životu.

Josip ne skače na prvu kao fanatik, nego mudro u srcu prebire riječi koje su mu u snovima dolazile, dakle razmišlja, a zapravo ih uspoređuje s riječima iz Svetih Spisa, i tako dolazi do odgovora

Sv. Josip nema problema s osluškivanjem glasa Božjega jer vrlo dobro poznaje Riječ Božju. Poznaje rečenice koje su proroci ostavili zapisane, poznaje stihove Psalama, poznaje Petoknjižje. I zato može raspoznati od koga mu dolaze upute, čiji glas mu progovara.
Josip ne skače na prvu kao fanatik, nego mudro u srcu prebire riječi koje su mu u snovima dolazile, dakle razmišlja, a zapravo ih uspoređuje s riječima iz Svetih Spisa, i tako dolazi do odgovora.

U skladu s Božjom Riječju

I Marija razmišlja o anđelovu pozdravu, isto tako promišlja i o mogućnosti svetoga začeća i dok razmišlja, uspoređuje ih jesu li u skladu sa Svetim Pismima.
Upravo i Josip nakon što uviđa da je sve u skladu s Riječju Božjom, sam prihvaća Riječ Božju.

Danas odgovori sebi i sv. Josipu osluškuješ li ti Božji glas, čitaš li Riječ Božju svaki dan ili ti je Biblija neraspakirana? Znaš li što piše u Bibliji? (Odgovor ćeš naći u Otk 22,6-7).

Šimo Đulić, bacc.theol, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh