Preporučamo

„VEO JE UKLONJENˮ

VIDEO Što se zaista događa na svetoj misi? Otkriva vam film snimljen prema viđenjima svetaca i mistika Katoličke Crkve Kad sam počela shvaćati što se događa „iza velaˮ na svetoj misi, promijenilo se cijelo moje misno iskustvo, svjedoči Chris Magruder

Foto: Screenshot


Kratkometražni film „Veo je uklonjenˮ, snimljen je prema viđenjima svetaca i mistika Katoličke Crkve. Svijetu otkriva ono što se događa na svakoj svetoj misi – susret zemaljske i nebeske Crkve, zajedništvo Neba i zemlje u kojemu se svaki put iznova obnavlja Kristova žrtva križa.

Film je snimila udruga „The Veil Removedˮ u suradnji s katoličkom produkcijskom kućom Spirit Juice Studios iz Chicaga kojemu je ovo dosad najveća produkcija, s preko 50 članova snimateljske i 50 članova glumačke ekipe, piše HKM. 

Kako je nastao film

Dok su za svoju radijsku emisiju Catholic Women Now istraživale kako se Nebo i zemlja ujedinjuju u zajedništvu tijekom mise, voditeljice Chris Magruder i Julie Nelson naišle su na zapise nekoliko svetaca koji su tijekom mise iskusili nebeske vizije.

Nakon predstavljanja radijskog priloga na temu „Kako se nebo i zemlja ujedinjuju za vrijeme miseˮ, Chris je prisustvovala misi i tijekom pretvorbe osjetila kako je Gospodin poziva da pokaže svijetu što bi vidjeli da se „skineˮ veo.

Nakon ovog filma Sveta vam Misa više neće biti dosadna!

„Kao katolkinju koja nastavlja proučavati svoju vjeru i dalje me iznenađuju njezina ljepota i veličanstvenost. Kad sam počela shvaćati što se događa „iza velaˮ na svetoj misi, promijenilo se cijelo moje misno iskustvo. Odjednom sam poželjela biti svakodnevno na misi i susretati se sa snagom i milostima koje proizlaze iz primanja Isusa.ˮ

Također, kazala je da ju je ovo iskustvo odvelo u novi rast vjere, ali da se umnožio i još jedan blagolsov – krug vjernih katoličkih prijatelja.

„Kroz te prijatelje otkrila sam da je moje iskustvo uobičajeno za one koji poznaju istine svete mise. Gospodinova je želja podsjetiti SVE ljude na ljepotu i istinu svete mise. Zbog toga je i nastao film ‘Veo je uklonjen’.ˮ

Pogledajte film:

Ako želite dublje razumijeti što se događa na svetoj misi, preporučujemo vam knjigu „Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu“ autora Josipa Lončara, glavnog urednika časopisa „Book“. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh