Evangelizacija

NI JEDNA TVOJA BOL NIJE BILA UZALUD

Privesti nekoga vjeri je kao dati mu najveći posao u njegovu životu Granica slobode drugoga sveta je granica koju ni Bog ne prelazi

evagelizacija

Foto: Unsplash,  adrianna geo

 

Ne znam kako se vrši apostolat, ali shvatila sam dvije stvari: prvo, sve dok pitanje ne dolazi iz srca drugoga, beskorisno je pokušavati uvjeriti ga da dođe čuti odgovore na pitanja koja on ne postavlja.

Privesti nekoga vjeri je kao dati mu najveći posao u njegovu životu…

Privesti nekoga vjeri je kao dati mu najveći posao u njegovu životu, kao na primjer, položiti mu na račun tisuću tisuća eura. Inzistiraš li da ispadne kao da ti on čini uslugu, mislit će da se nešto krije iza toga, možda da je novac ukraden, da je predobro da bi bilo besplatno.

…prvo je uvijek na nama da se promijenimo i pustimo da nas osoba kojoj želimo govoriti o Bogu slobodno slijedi

Druga stvar koju sam shvatila jest da se ljudima o Bogu govori našom ljubavlju, a da ga se pritom ne imenuje. Kada sam pokušavala svojega muža dovesti na misu, bila sam u akutnoj fazi svojega projekta poboljšavanja. Njegova, naravno. Odnosno, osjećala sam da sam postavljena u misiju njegova odgoja i stoga je bio jako sretan da me se riješi barem kada sam odlazila na misu. Ako je učinak koji je molitva imala na mene bio takav, mislio je, možda je bolje držati se podalje od crkve. Dakle, nema šanse, prvo je uvijek na nama da se promijenimo i pustimo da nas osoba kojoj želimo govoriti o Bogu slobodno slijedi. Granica slobode drugoga sveta je granica koju ni Bog ne prelazi.

Iz knjige Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud autorice Costanze Miriano. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh