Foto i video

PREPORUČAMO

Nakon ovog filma Sveta vam Misa više neće biti dosadna! Ovako zaista izgleda Sveta Misa (gledana duhovnim očima)

Nakon ovog filma sveta vam misa više neće biti dosadna!
In-eternum - katolički planer

Foto: Screenshot

 

Film „Veliko čudo” (2011.) otkriva nadu i vjeru. Temelji se na svjedočanstvu nekoliko mistika a usredotočuje se na tri lika, od kojih svaki ima svoju životnu poteškoću.

Monika je udovica i majka devetogodišnjeg sina koja radi sve što može da bi uzdržavala obitelj.

Chema je vozač javnoga prijevoza kojemu su javili da bi bolest mogla uzeti život njegovu sinu.

Kata je starija gospođa koja se osjeća bezvrijednom.

Priče se isprepliću kada ovo troje osjeti veliku potrebu biti u Crkvi. Nisu ni svjesni da će se njihovi životi tada promijeniti zauvijek. Pomoću svojih anđela čuvara svjedočit će pravoj vrijednosti Svete Mise, borbi između dobra i zla i konačnom trijumfu vjere.

Spasenjska moć žrtve na križu primjenjuje se na svakoj Svetoj Misi

»…Na Posljednjoj večeri, „one noći kad bijaše predan” (1 Kor 11,23), [htjede] ostaviti Crkvi, ljubljenoj svojoj zaručnici, vidljivu žrtvu (kako to zahtijeva čovjekova narav), po kojoj će se uprisutnjivati ona krvna žrtva, što se imala izvršiti jedanput na križu, da bi njezin spomen ostao do konca svijeta (1 Kor 11,23) i da bi se tako njezina spasenjska moć primjenjivala za otpuštenje grijeha što ih svakodnevno počinjamo.« (KKC, br. 1366)

Film „Veliko čudo” možete pogledati ovdje.

Odabrao Dražen Medved

Book.hr

 

 

Detaljno o tome što je Sveta Misa, kako se kvalitetno pripremiti i u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh