Foto i video

PREPORUČAMO

Nakon ovog filma sveta vam misa više neće biti dosadna! Preporučamo vam ovaj izvanredno poučan, koristan, zanimljiv film! On će vam pomoći otvoriti oči, da vidite u čemu i s kim sudjelujete na svetoj misi.

Nakon ovog filma sveta vam misa više neće biti dosadna!

„Veliko čudo” (2011.) zadivljujuća je priča koja otkriva nadu i vjeru. Temelji se na svjedočanstvu nekoliko mistika a usredotočuje se na tri lika, od kojih svaki ima svoju životnu poteškoću.


Monika je udovica i majka devetogodišnjeg sina koja radi sve što može da bi uzdržavala obitelj. Chema je vozač javnoga prijevoza koji dobiva vijest da bi bolest mogla uzeti život njegovu sinu. Gospođa Kata starija je gospođa koja se osjeća bezvrijednom. Priče se isprepliću kada ovo troje osjeti veliku potrebu biti u crkvi. Nisu ni svjesni da će se njihovi životi tada promijeniti zauvijek. Pomoću svojih anđela čuvara svjedočit će pravom značaju svete mise, neprestanoj borbi između dobra i zla i konačnom trijumfu vjere.

Spasenjska moć žrtve na križu primjenjuje se na svakoj svetoj misi

»…Na Posljednjoj večeri, „one noći kad bijaše predan” (1 Kor 11,23), [htjede] ostaviti Crkvi, ljubljenoj svojoj zaručnici, vidljivu žrtvu (kako to zahtijeva čovjekova narav), po kojoj će se uprisutnjivati ona krvna žrtva, što se imala izvršiti jedanput na križu, da bi njezin spomen ostao do konca svijeta (1 Kor 11,23) i da bi se tako njezina spasenjska moć primjenjivala za otpuštenje grijeha što ih svakodnevno počinjamo.« (KKC, br. 1366)

Film „Veliko čudo” možete pogledati ovdje.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

  • 6.6K
  •  
  •  
  •  

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh