Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Toliko je toga u svijetu, oko mene što me obeshrabruje, toliko je krajnosti, nameću mi se…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Toliko je toga u svijetu, oko mene što me obeshrabruje, toliko je krajnosti, nameću mi se neke ideje koje štete našem braku. Prečesto se ravnam prema onome što mi je netko rekao. Čujem da se razveo ovaj, onaj, ona, jer kao nisu mogli zajedno, nisu se slagali. S druge strane gledam neke filmove koji brak idealiziraju, prikazuju kao da je u njemu sve savršeno, ili bi tako trebalo biti, bez i uspona i padova. Pa mi se javlja misao kako je naš brak loš, da je moj supružnik loš, kako naš brak ne valja pa se silno obeshrabrim. Onda upadnem u grijeh ogorčenosti, osuđivanja, možda i pornografije, bluda, fantazije o drugim supružnicima koji su „idealni“, i tražim utjehu u tome, jer će mi tako kao biti lakše. O Bože, kako sam slijep/slijepa. Kako padam pod tu zamku! Ako proanaliziram, vidim da se nakon svega toga osjećam još gore, da se udaljujem od supružnika, da postajem nervozan/nervozna, pod stresom, bezvoljan/bezvoljna. Onda još neki od kolega, koji možda sami prolaze kroz to ili su to prošli bez tebe, Isuse, „potpaljuju“ cijelu situaciju i upućuju me na postupke koji su sasvim suprotni tebi i tvojoj Riječi. Molim te, pomozi mi u toj borbi!

Oprosti mi, Isuse, svaki put kad sam osuđivao/osuđivala supružnika, kad sam mrmljao/mrmljala, kad sam slušao/slušala ovaj svijet, kad sam zbog toga ulazio/ulazila u grijeh

Daj da savjet i pomoć tražim isključivo u tebi, da kleknem pred tebe; daj da onda kada vidim da je situacija loša, da možda izgleda bezizlazna, kleknem pod tvoj Križ, Isuse, i da te molim, da ti se otvaram, da ti vapim i da ti se predam, jer znam koliko si velik i koliko želiš da budem radostan/radosna. Oprosti mi, Isuse, svaki put kad sam osuđivao/osuđivala supružnika, kad sam mrmljao/mrmljala, kad sam slušao/slušala ovaj svijet, kad sam zbog toga ulazio/ulazila u grijeh, kad sam odbacivao/odbacivala tvoje vodstvo. Dođi sada u moj brak i iscijeli ga od svih utjecaja, svijeta i đavla. Neka se po tvojoj Krvi potpuno nastani sloboda i mir u našim srcima, u našoj obitelji i zajedništvu. Slavim te, Isuse, i zahvaljujem ti.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Imamo tri neprijatelja: svijet, tijelo i đavao. Kako bih ostao u Istini, zastat ću, uvijek, i razmisliti što bi Isus napravio na mome mjestu u mojoj situaciji, kako bi on reagirao. Još bolje, ako ne znam, pitat ću baš Njega. Jer u suprotnom, svijet će me zarobiti, a možda već je.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh