Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto tako reagira, zašto se tako ponaša?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Želim danas razmisliti o situacijama do kojih dolazi kada imam loš dan ili možda više njih. Ne mora suprug/supruga niti biti kriv/kriva, ali ja možda smatram da jest, ili da je svojim ponašanjem uistinu tome pridonio/pridonijela.

Možda se takvi dani jednostavno ‘dogode’; padnem i u vjeri i razni me pritisci slome, sam/sama po sebi se ne osjećam dobro. U tim situacijama obično nemam volje, često sam i ljut/ljuta, znadem reagirati burno i nekako osjećam da mi sve i svi idu na živce, pa tako i suprug/supruga. No, nakon nekog vremena, sve to popusti i nekako se primirim i shvatim da sam učinio/učinila određene krive stvari. Kako onda reagiram i što napravim? Ispričam li se? Ili smatram da to nije potrebno? Ili, zato što sam se ja smirio/smirila, tada neovisno o svemu prije, za sve smatram da bi moj/moja suprug/supruga trebala automatski reagirati mirno, ali on/ona tako ne postupi. I što onda ja napravim?

Meni je sve opravdano i dopušteno…

Ljut/ljuta sam jer mislim: „Ako sam se ja smirio/smirila, zašto je sad on/ona ljut/ljuta?!“ Kako ja reagiram kada je obratna situacija, smireno ili bez razumijevanja? Ili smatram da moj/moja suprug/supruga nema loših dana ili da ih ne bi trebao/trebala imati? Zar on/ona nije čovjek, kao i ja, slab/slaba? Zar nemamo oboje pravo nekada i pogriješiti, ali da se jedno drugome na kraju ispričamo, da jedno drugome oprostimo? Ili sve nekako zadržavam za sebe? Je li meni nekako sve opravdano i dopušteno, a on/ona je često „nezreo/nezrela, izaziva probleme, nije mu/joj stalo“. Koliko se puta ja ponesem jednako? Koliko razmišljam o svojim postupcima? Koliko opravdavam svoje krive postupke? Koliko sam strpljiv/strpljiva i koliko – baš iz razloga što znam da sam i ja slab/slaba, da griješim – želim biti milosrdan/milosrdna prema suprugu/supruzi jer znam da je to ispravno i da bih i ja htio/htjela da se on/ona tako ponaša prema meni?

Nadoknadi ovog trena, Isuse, mome/mojoj suprugu/supruzi svaku i najmanju bol

Možda da tu strpljivost i blagost prema suprugu/supruzi, pa i onda kada on/ona nije takva prema meni, prikažem upravo kao pokoru za svoje krive reakcije i za njegov/njezin blagoslov?

Molim te, Isuse, otvori mi oči da vidim istinu, da vidim sebe onakvog kakav / onakvu kakva jesam. Ti si došao na svijet radi grešnika, a ne radi pravednika. Ako kažem da nisam grešnik/grešnica, tada sama/samu sebe isključujem iz milosti koju mi daješ. Oprosti mi! Nadoknadi ovog trena, Isuse, mome/mojoj suprugu/supruzi svaku i najmanju bol koju sam mu/joj nanijela/nanio svojim mislima, riječima i djelima. Obrati, blagoslovi, oslobodi i spasi moga/moju supruga/suprugu.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto smo pristrani, nemamo milosti za druge, ne razmišljamo o tome da prečesto optužujemo supruga/suprugu upravo za ono što često sami radimo. Božja je Riječ jasna, nemojmo suditi da ne bismo bili suđeni. No razmislimo logički, po čemu ja zaslužujem nešto više, po čemu su moja djela ispravnija, mogu se odobravati, dok se supružnikova ne mogu? Zašto smatram da sam ja bolji/bolja suprug/supruga, čovjek? Itekako sam vrijedan/vrijedna, ali obezvrjeđujem sama/samu sebe ako opravdavam svoja kriva djela prema osobi koju silno volim! Zato, odlučujem pokajati se, ispričati se i ustrajati u Istini!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh