Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad sam pred djecom ogovarao/la svog supružnika i ružno govorio/la o njemu

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, donosim ti sve one situacije kada sam svoju djecu stavljao/la ispred svog supružnika. Znam, Gospodine, da su djeca tvoje predragocjeno blago, ali također sam svjestan/na da tvoja Riječ kaže da si Ti na prvom mjestu, nakon toga moj supružnik, pa djeca. Često sam, zbog naših svađa i nerazumijevanja, više cijenio/la našu djecu, nekako možda i tražio/la utjehu i bijeg u njima ili jednostavno smatrao/la da su oni ipak vrjedniji. Ponekad sam pred djecom ogovarao/la svog supružnika i ružno govorio/la o njemu. To ga je sigurno povrijedilo. Kajem se zbog toga i molim te, Oče, u Isusovo ime da izliješ Duha Mudrosti kako bih mogao/la prihvatiti i shvatiti važnost ispravnog poretka u obitelji. Molim te, nadoknadi mome supružniku za svaki takav moj krivi postupak prema njemu. Hvala ti, Oče, na tvome Milosrđu i vodstvu. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Djeci je najveći blagoslov kada vide da se roditelji vole i poštuju; kada vide da ih roditelji cijene i vole, ali da se njihovi mama i tata prije svega vole i poštuju. Razmišljat ću danas o tome.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh