Obitelj

ZA ŽENE

Molitva za obnovu i iscjeljenje braka i obitelji

Foto: Shutterstock

*Molitvu za ispis možete preuzeti ovdje, dok ju u muškom rodu možete vidjeti ovdje. Molitvu možete moliti i u sklopu projekta za brak i obitelj “Deset pravednika“. Ustraj! Moli ju povremeno ili često!

Dragi Gospodine Isuse, dolazim pred tebe takva kakva jesam.

Želim biti iskrena prema tebi i sebi, ne želim ništa skrivati jer, znam, u potpunosti me možeš blagosloviti samo ako ti dođem bez pretvaranja, upravo kakva jesam – grešna, slaba, izmučena, opterećena – i predam ti svoje srce! Neka me tvoj Duh vodi i tvoja milost dotiče da mogu biti blagoslov svojoj obitelji, da preko mene donosiš život i svjetlo u naša srca i obnoviš temelje naših života!

Ispuni me svojom ljubavlju. Silno to želim, i trebam tebe, trebam tvoju ljubav! Moje srce je prečesto prazno, ispunjeno strahom, tugom, ljutnjom, bijesom, osjećajem manje vrijednosti i mnogim drugim negativnim osjećajima koji upravljaju mojim srcem i mojim postupcima. Ali odlučujem ti sada predati svoje srce, moj Gospodine, da ga promijeniš, da ga iscijeliš; da mi dadneš novo srce.

Kajem se što sam te toliko puta u životu izbjegavala. Ovog trena se u povjerenju predajem u tvoje milosrđe – iz zahvalnosti za sve što si učinio za mene i moju obitelj, i zato što znam da me ti čekaš raširenih ruku. Hvala ti, dragi Isuse, na tome! Trebam te, trebam te, Isuse, trebam tvoje vodstvo, tvoj mir, obilje tvog Duha Svetoga, Duha života i snage da me podigneš iz ništavila i da mi dadneš novi život, život u tebi, Isuse! Duše Sveti, pripremi moje srce za novi život, molim te! Slomi u meni, Duše Sveti, svaku laž koja mi govori da ne zaslužujem Očev blagoslov! Ispuni me Duhom istine da mogu prihvatiti Očevu ljubav!

Predajem ti svoj život, Isuse, i odlučujem se za tebe! Blagoslovi me, ispuni me, vodi me! Molim te, slomi u svome imenu, Isuse, svaku prepreku u meni koja me drži svezanim u duhu, duši ili tijelu, u mome srcu. U tvoje ime neka Duh ljubavi ispuni svaku prazninu moga srca i neka se izlije sila tvoje ljubavi! Neka rijeke žive vode operu moje srce. Podari mi novi život! Slavim te, Isuse, i predajem ti se. Odlučujem, želim da ti, Isuse, postaneš moje sve, da me privučeš k sebi!

Predajem ti svaku svoju ranu, iscijeli me! Vapim ti, Isuse, daj mi snage, vodi me da ustrajem! Daj mi mudrost i znanje, ljubav i poštovanje da cijenim samu sebe i da postanem bolja supruga, bolji roditelj, bolji čovjek. Novi čovjek! Promijeni onaj loš dio moje naravi, umiri me i otvori mi oči da vidim istinu! Da djelujem i postupam u istini! Vodi me, Isuse!

Kajem se za svaku riječ prokletstva i zakletvu koju sam izgovorila u svoj život ili u živote članova svoje obitelji. Molim te, slomi svojom krvlju svaki duhovni pečat, slomi snagu negativnih riječi u mome životu i uvedi me u slobodu! Daj mi mudrost i oslobodi me svega onoga što sam zamjerala ili još uvijek zamjeram prvenstveno roditeljima. Podari mi milost, i daj mi snage da odlučim svojim roditeljima oprostiti sve ono što su činili krivo i sve čime su me povrijedili! Znam, Isuse, da su činili ono što su sami znali i da su davali ono što su imali i ne želim biti licemjeran jer sam i sâma često tako postupala. Ne želim se opravdavati smatrajući da su oni krivi za sve, ne želim da me lanci nepraštanja odvoje od tvoje ljubavi i oslobođenja koje imaš za mene. Uvedi me u slobodu po mome praštanju! (Zastani i oprosti ocu, pa majci. Odluči oprostiti! Izgovori, zasebno za oca, zasebno za majku: U Isusovo Ime, oče/majko, sve ti opraštam!)

Želim biti posve tvoja, Isuse. Predajem ti se, pomozi mi, molim te! Daj mi snage da mogu suprugu oprostiti svaku uvredu! Boli svoga srca sada donosim pred tebe i predajem ih na tvoj križ! Oslobodi moje srce, Isuse, po mome praštanju mome suprugu (izreci ime supruga). Svojom odlukom i u Isusovo ime, (izreci ime supruga), opraštam ti svaku povredu, bol i ranu, nedostatak ljubavi i poštovanja. (Sjeti se sada i izreci konkretne situacije u kojima te suprug povrijedio. Odluči oprostiti mu sve krive postupke i rane. Izreci njegovo ime i izgovori: „U Isusovo Ime, opraštam ti to i to“.)

Odričem se u Isusovo ime svake posljedice svog nepraštanja, svake tuge, boli, jada, krivih osjećaja i svih rana (izreci sve konkretne negativne osjećaje koji te prate zbog rana koje ti je nanio suprug). Neka se u Isusovo ime, njegovom krvlju slomi svaki duhovni pečat koji me veže! U Isusovo ime prihvaćam svoje oslobođenje i iscjeljenje! Slavim te i zahvaljujem ti, moj Spasitelju! Ispuni moje srce i biće svojim Duhom, napose praznine koje su oslobođene po mome praštanju mojim bližnjima.

Dragi Isuse, predajem ti sada srce moga supruga (izreci ime supruga)! Hvala ti što si nas spojio, što imamo život po tebi. Dotakni njegovo srce, izranjeno, opterećeno, grešno, slabo. Molim te, Isuse, nadoknadi svojom ljubavlju i iscijeli u njemu svaku ranu koju sam mu ja nanijela svojim krivim postupcima, svojim osuđivanjem! Kajem se za to, Isuse, oprosti mi! Daj da mi i (izreci ime supruga) može oprostiti! Molim te, Isuse, i za sve rane koje su (izreci ime supruga) nanijeli roditelji; uđi u njegovo srce, dotakni ga, iscijeli, oslobodi, oživi! Krvlju Isusa Krista lomim svaku njegovu krivu navezanost na roditelje, na bilo koga i na bilo što drugo, i stavljam križ Isusa Krista između njega i svake druge duševne navezanosti. Neka se po krvi Isusa Krista slomi i bilo kakva kriva duševna navezanost između nas kao supružnika! Neka sve bude slomljeno krvlju Isusa Krista. U Isusovo ime proglašavam slobodu njegovih misli, duha, duše i tijela; neka se sve slomi moćnim imenom Isusa Krista. Slava ti i hvala, Kriste. Obnovi naš brak i našu povezanost. Poruši sve što je krivo, grešno, nedostojno tebe i izgradi nove temelje našeg braka i naše obitelji!

Vapim ti, Isuse, obnovi u meni, u mome srcu, ljubav i poštovanje za njega i daj mi snage, vodi me da ja prva ustrajem i da blagoslivljam (izreci ime supruga) svaki dan! Daj da ne očekujem da on to učini prvi; ja želim prva praštati, blagoslivljati, ustrajati! Dotakni (izreci ime supruga) srce, Isuse, i izlij svoju ljubav u njega, pokaži mu koliko je vrijedan, koliko tebi vrijedi, koliko ga voliš, koliko ga ja volim, Isuse! Hvala ti za njegov život, Isuse! Obrati ga, zapali njegovo srce svojim Duhom, dotakni gu na način na koji će te moći prihvatiti i prepoznati! Obnovi (izreci ime supruga), obnovi nas, obnovi našu obitelj i daj da ti služimo, daj da svi živimo za tebe i s tobom! Daj da se naša obitelj spasi i slavi tebe čitavu vječnost!

Daj da od danas postupam drugačije, napose prema suprugu i djeci! Daj da vidim koliko sam vrijedna i koliko tebi vrijedim, Isuse! Daj da vidim kako me ti, Oče, pozivaš da ti reknem svoj „DA“. Daj mi mudrosti da vidim kako se želiš proslaviti upravo preko mene, da preko mene želiš spasiti moju obitelj. Daj da vidim kako su trenutne teške okolnosti prilika da se moja obitelj i cijelo moje buduće pokoljenje posveti tebi! Daj da vidim da se preko mene, tvojom milošću mogu spasiti generacije duša. Želim ti sada reći „DA“, odlučujem se za to. Daj mi snage i vodi me kroz moju odluku, Duše Sveti!

Marijo, tvome bezgrešnom srcu predajem i posvećujem sebe, svoga supruga, našu djecu, našu obitelj. Neka se tvojom prisutnošću i zagovorom slomi svaka lukavost nečistoga, koji nas želi razdvojiti, uništiti, zavaditi i navesti da ne služimo tebi i tvome Sinu i tako ne baštinimo sva obećanja Očeva! Ja i moj dom služit ćemo Jahvi! Ja i sva naša buduća pokoljenja do konca svijeta služit ćemo Jahvi! Neka pečat krvi Kristove to utvrdi u našim dušama i u svakoj duši budućih pokoljenja. Majčice mila, vodi nas, zagovaraj i brani! Hvala ti, Marijo!

Isuse, odlučujem se za novi život, novo srce, novi brak, novu obitelj koja će služiti tebi. Slomi svojom krvlju sve ono što to sprječava i uvedi nas u novi život! Prihvaćam tvoju volju i predajem ti se! Slavim te, Isuse! Hvala ti, Isuse. Amen!

(Ovaj naredni dio izmoli za svako dijete pojedinačno.)

Molitva za muško dijete

Isuse, pred tebe sada donosim tvoga i našeg (izreci ime djeteta).

Oče, zahvaljujem ti na njegovom životu, zahvaljujem ti što si nam ga podario. Oprosti mi, Isuse, što sam ga izranio, daj da mi može i on oprostiti. Isuse, dotakni njegovo srce, dotakni svaku bol njegova srca, dotakni i iscijeli svaku ranu koju smo mu nanijeli mi kao roditelji. Predajem ga tebi, Isuse, podigni ga, slomi sve okove u kojima se nalazi, daj da postane posve tvoj! Predajem ti ga u povjerenju, Isuse, posveti ga, zaštiti ga svojom predragocjenom krvlju, obnovi ga, ispuni ga silom svoga Duha Svetoga, neka bude tvoje dijete. Hvala ti za njegov život! Sada ga u potpunom povjerenju predajem Tebi, Oče! Podari mi mudrost i snagu da mu se ispričam za sve krive postupke kako bi s njega pao sav teret! Podari mi svoga Duha ustrajnosti da ga svaki dan blagoslivljam i da molim za očišćenje njegovih rana; da molim za njegovu zaštitu i posvećujem ga tebi! Neka on bude tvoj veliki svjedok! Neka njegov život bude svet, neka njegov životni put na ovome svijetu bude prožet tvojom providnošću, neka njegova nastojanja budu vođena tvojim Duhom! Neka u svakoj teškoj situaciji zna da se ne mora bojati ničega jer si ti uz njega; neka se preda tebi da se ti proslaviš kroz njegov život! Amen!

Molitva za žensko dijete

Isuse, pred tebe sada donosim tvoju i našu (izreci ime djeteta).

Oče, zahvaljujem ti na njezinom životu, zahvaljujem ti što si nam ju podario. Oprosti mi, Isuse, što sam ju izranio, daj da mi može i ona oprostiti. Isuse, dotakni njezino srce, dotakni svaku bol njezinog srca, dotakni i iscijeli svaku ranu koju smo joj nanijeli mi kao roditelji. Predajem ju tebi, Isuse, podigni ju, slomi sve okove u kojima se nalazi, daj da postane posve tvoja! Predajem ti ju u povjerenju, Isuse, posveti ju, zaštiti ju svojom predragocjenom krvlju, obnovi ju, ispuni ju silom svoga Duha Svetoga, neka bude tvoje dijete. Hvala ti za njezin život! Sada ju u potpunom povjerenju predajem Tebi, Oče! Podari mi mudrost i snagu da joj se ispričam za sve krive postupke kako bi s nje pao sav teret! Podari mi svoga Duha ustrajnosti da ju svaki dan blagoslivljam i da molim za očišćenje njezinih rana; da molim za njezinu zaštitu i posvećujem ju tebi! Neka ona bude tvoj veliki svjedok! Neka njezin život bude svet, neka njezin životni put na ovome svijetu bude prožet tvojom providnošću, neka njezina nastojanja budu vođena tvojim Duhom! Neka u svakoj teškoj situaciji zna da se ne mora bojati ničega jer si ti uz nju; neka se preda tebi da se ti proslaviš kroz njezin život! Amen!

GOVORI SVOJIM RIJEČIMA ISUSU SVE ŠTO ŽELIŠ, KAO DA RAZGOVARAŠ S POZNANIKOM!

Ustraj! I ne zaboravi proslijediti svima onima za koje znaš da im je potrebna i da će im koristiti!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh