Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, srce moga supruga / moje supruge je izranjeno, bolno, često tužno, potreseno i opterećeno

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, srce moga/moje supruga/supruge je izranjeno, bolno, često tužno, potreseno i opterećeno posljedicama grijeha. Potrebno je tvoga dodira da se podigne i da se makne od utjecaja ovoga svijeta i đavla koji neprestano obilazi oko svih nas, pa tako i oko njega/nje da mu/joj šapće „ispravne“ stvari, daje „ispravne“ poglede. Apsolutno sam i ja, Gospodine, svojim ponašanjem, djelima i nedjelima, odgovoran/odgovorna za to što je njegovo/njezino srce ranjeno. Ukoliko to ne mogu priznati i tako gledati, ukoliko na to tako ne gledam i ukoliko se opravdavam, tada sam sličan Judi, a ne Petru. Obojica su izdala Isusa, obojici je do posljednjeg trenutka davao priliku da se u slobodnoj volji odluče za njega, da shvate da su grešni i da taj pad nije kraj, već novi početak, no Juda je bio arogantan i iskoristio je slobodnu volju za propast. Isus je u svome milosrđu oprostio obojici, oprašta i meni, jer glavno sotonino „oružje“ je da mi govori kako ja ne zaslužujem oprost ili kako ga ne trebam dati supružniku. I time me drži vezanim/vezanom, time sam upravo kao Juda. Želim li u braku biti Juda ili Petar? Želim li shvatiti da je moj brak pod silnim napadom, baš svaki dan, da je moj/moja suprug/supruga pod napadom baš svaki dan, neprestano, i da često kada i padne, ne shvaćam da se ne borim protiv njega/nje, već da se u tom trenutku trebam boriti protiv zla i protiv sebe, da trebam osuditi zlo, a ne supružnika?

Daj, Isuse, da shvatim da će i u mome braku biti nedoumica, poteškoća i nerazumijevanja, jer borim se za svetost

I zato, ma kako se god ja osjećao/osjećala ovog trena, želim se iz dubina pokajati za svoje grijehe kojima sam povrijedio/povrijedila suprugu/supruga i želim moliti tebe, Oče, da se po tvome Sinu Isusu Kristu ovog trena spusti sila, snaga i prisustvo Duha Svetoga u biće moga/moje supruga/supruge. Daj da bude slobodan/slobodna od svih utjecaja i ugnjetavanja svijeta i sotone. Vapim ti, Gospodine, da ga/ju silno blagosloviš, jer vjerujem i znam da time oslobađam i svoj brak, a napose da u svojoj slobodnoj volji pristajem uz tebe i odričem se svoje sebičnosti, egocentričnosti i farizejstva koje prečesto pokazujem u odnosu prema suprugu/supruzi i bližnjima. Daj, Isuse, da shvatim da će i u mome braku biti nedoumica, poteškoća i nerazumijevanja, jer borim se za svetost, no napose te molim da shvatim da sam pozvan/pozvana biti ratnik koji će se odlučivati za tebe, Kriste, svaki dan iznova, i koji će s tobom pobijediti sotonu i svijet. Stvori meni i mome/mojoj suprugu/supruzi novo srce, novi pogled, novi odnos, razumijevanje, bliskost, zajedništvo i nove temelje braka učvršćena u Tebi.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

U današnje vrijeme sve normalno i sveto, postalo je „nenormalno“ i „zaostalo“. I obratno. Sve se nastoji kupiti novcem, moći, a ono najvažnije i najvrjednije je besplatno – ljubav, poštovanje, dobrota, blizina Isusa. Što me vodi? Što u svojoj slobodnoj volji odabirem da me vodi? Ako više kukam i opravdavam se, a manje zahvaljujem, jasno je što me vodi. Past ću, ali moj je odabir želim li biti Juda ili Petar.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh