Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim reagirati u braku kao ti, Isuse, u Getsemanskom vrtu

RAZMATRANJE I MOLITVA

Mogu učiniti toliko toga dobrog, lijepog, truditi se, učiti, odlučiti biti bolji supružnik. Sve to i trebam činiti, no pitam se, mogu li bez molitve, bez osobnog druženja s Isusom ustrajati do kraja?

Želim danas, Isuse, učiti o molitvi i o njezinoj važnosti u braku, u obitelji i u mome odnosu s tobom – iz tvoga primjera, iz jedne od najtežih situacija tvoga života, kada si bio u Getsemanskom vrtu. Tražio si od učenika da mole, da ustraju, no nisu te poslušali. Iako u nezamislivoj muci, ti si pred vojnicima reagirao mirno, staloženo, dok su oni bili sve samo ne mirni i staloženi.

Zastanem li prije molitve i ostanem malo u tišini, zazovem li Duha Svetoga?

Zar situacije kada trebam pružiti ljubav i poštovanje, iako to ja sam/sama nisam dobio/dobila, nisu moj „Getsemani“? Kada supružnik na grub način vapi za pomoć, a ja se osjećam neljubljeno, bez poštovanja, zar ne bih trebao/trebala imati više razumijevanja? Kako ja reagiram? Kako se i čime „punim“ za takve situacije? Jesam li po tome sličan/slična tebi ili učenicima? Ili i dalje osuđujem supružnika, da je on kriv za moje reakcije? Očito još ne shvaćam u potpunosti da iz susreta s tobom crpim nadnaravnu ljubav, poštovanje, milost koju mi ti daješ, kako ne bih reagirao/reagirala burno, krivo, osuđujuće, da se ne bih opravdavao/opravdavala za svoja loša djela i da bih postajao/postajala sličan/slična tebi. Kada molim, je li moja molitva monolog ili dijalog? Zastanem li prije molitve i ostanem malo u tišini, zazovem li Duha Svetoga – pokušam li si tako posvijestiti da dolazim u tvoju prisutnost?

Molim te, Isuse, da moja molitva ne bude monolog, već dijalog

Kako se pripremam za susret s tobom, a kako za sastanak s nekom uglednom ličnošću? Tko mi je bitniji? Koliko si mi ti, Isuse, bitan? Ili možda želim pred supružnikom, pred drugima ispasti „svet/sveta“, a ustvari „proletim“ kroz molitvu, a da te ne susretnem. A ti me jedva čekaš.

Molim te, Isuse, da moja molitva ne bude monolog, već dijalog. Nauči me da budem strpljiv/strpljiva, nauči me slušati tvoj glas, biti u tišini. I napose te molim da od danas više nikada ne uđem u molitvu, a da si barem u mislima ne posvijestim da dolazim pred svoga Oca, koji me ljubi, pred Spasitelja, koji je podnio Muku za moj spas. Želim tako moliti, želim te susreti jer želim biti blagoslov svome braku i obitelji. Želim reagirati kao ti, Isuse, u Getsemanskom vrtu.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bez molitve nećemo ustrajati, past ćemo. Uz molitvu svaki naš napor i učenje dobivaju smisao i vodstvo. Zastani na tren kada ulaziš u molitvu, budi svjestan/svjesna pred koga dolaziš i onda kreni znakom križa.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh