Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim biti roditelj koji će ljubiti i poštovati, ali po tvojoj mjeri, Kriste

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, sjećam se kako su meni teško padale riječi mojih roditelja kada su me nepravedno optuživali, kada su mi možda govorili: „Baš si beskoristan“, „Ti si kriva za to i to“, „Od tebe nikad ništa, daj se pogledaj“ ili slično. Bilo mi je silno teško kada su me uspoređivali s drugima, možda i s braćom ili sestrama ističući da nisam dobar/ dobra kao oni. Prisjećam se trenutaka kada sam kao dijete uistinu trebao/trebala pomoć, podršku, prihvaćanje, a prečesto bih dobio/dobila nerazumijevanje. Trebao/trebala sam vrijeme, dodire, ljubav, poštovanje, osjećaj da me roditelji prihvaćaju i vole, a nisam to dobio/dobila. S druge strane, možda su mi u određenim situacijama, umjesto da me osamostaljuju, usmjeravaju, radili „medvjeđu uslugu“ i zato možda dan-danas imam problema sa samopouzdanjem, snalaženjem u određenim situacijama ili slično.

Donosim ti sve ono što, kao uzrok svega toga utječe na moj brak i na odnos prema mome supružniku

Isuse, donosim ti sve rane srca koje su takve situacije proizvele u mome životu, svaki krivi stav koji je iz toga proizašao, možda i osuđivanje, neopraštanje. Donosim ti sve ono što, kao uzrok svega toga utječe na moj brak i na odnos prema mome supružniku, ali i prema mojoj djeci. Isuse, želim oprostiti svojim roditeljima, daj mi snage i vodstvo i molim te, iscijeli moj duh, dušu i tijelo. Ne želim da to „upravlja“ mnome, da po tim ranama reagiram krivo. Možda upravo nešto od toga dan-danas radim svojoj djeci, a možda radim sve suprotno i odlazim u drugu krajnost jer sam se zakleo/zaklela da ja to neću činiti svojoj djeci.

Želim se ispričati djeci i želim danas moliti za njih, za tvoju slobodu i iscjeljenje, Kriste

Kajem se za svaku zakletvu, svaki krivi stav. Želim biti roditelj koji će ljubiti i poštovati, ali po tvojoj mjeri, Kriste. Molim te, iscijeli sve rane srca moje djece koje smo im nanijeli riječima, krivim djelima ili pak nedjelima. Želim im se ispričati i želim danas moliti za njih, za tvoju slobodu i iscjeljenje, Kriste. Pomozi mi, pomozi nam, blagoslovi našu djecu, blagoslovi nas kao roditelje, ispuni nas mudrošću.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim moliti za djecu često, želim popravljati stvari, želim znati i vidjeti da ni jedna krajnost nije dobra pa tako ni ona kada sve napravim umjesto djece jer time im zapravo odmažem, tako ih ne pripremam za budućnost. Želim svaki dan barem na minutu staviti ruku na djecu i zamoliti Isusa da iscijeli rane njihova srca koje smo im nanijeli kao roditelji.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh