Brak i odnosi

TIM „ZADRŽI SMJER“

Tko smo i kako možemo pomoći tebi, tvome braku, vezi, obitelji? Želimo da svaki par, bilo da je u braku ili se priprema za brak, sazna pravu istinu!

Foto: Zajednička slika (tim)

Božji ti blagoslov i veliki pozdrav!

Drago nam je da si ovdje i da te zanima naš rad, te da želiš znati tko smo mi. 😊

Nadamo se da će ti se svidjeti ono što ćeš pročitati o nama, a možda ti možemo i pomoći!

Dva bračna para (detaljnije o nama pročitaj na dnu stranice), koji su prošli svakakve tegobe braka i obiteljskih „situacija“, shvativši da se svi borimo sa istim „izazovima“ (Koje je to otkriće i olakšanje bilo!) i da naš neprijatelj nije supružnik (iako smo ponekad ili često uvjereni da je baš tako).

Zvuči poznato?

Znamo jako dobro što znači biti čak i nekoliko dana u međusobnom odnosu gdje ima slike, a nema tona; kad ti se rađaju misli poput: „Što je meni ovo trebalo“ i „Zašto Bog ovo dopušta i zašto nas je uopće spojio“, „Kako moj supružnik ne razumije što mu pokušavam reći“; „Kako me ne čuje“, „Zašto se tako ponaša“, „Zašto se zatvara i bježi“, „Zašto kvoca i prigovara“, „Zašto su mu drugi i/ili roditelji važniji od nas, mene i djece“; „Ja želim raditi na braku, on/a ne želi“, „Nije mu/joj stalo!“, „Dosta mi je svega“…

Zvuči poznato? Misliš da se samo tebi to događa i da nema rješenja? Znam, i mi smo mislili isto dok nismo saznali za silnu, a tako jednostavnu poruku „Ljubavi i poštovanja“. Upravo nas je ona potaknula da krenemo u borbu, ne samo za naše brakove i obitelji već i svih onih koje nam Gospodin pošalje na put! Vjerujem da nisi slučajno ovdje. 😊

Znači, naš je glavni cilj borba za brakove i obitelji, po uzoru na rečenicu s. Lucie dos Santos: „Zadnja bitka između Boga i Sotone vodit će se preko obitelji i braka.”

Vjerujem da ćemo se složiti da su upravo brak i obitelj ugroženi i napadnuti možda više nego ikada.

Među supružnicima je sve više napetosti i nerazumijevanja, užurbanosti, nedostatka vremena jedno za drugoga i za djecu, neshvaćanja jedno drugoga, krivih i grubih riječi, frustracija koje onda prenosimo i na one najmilije, i nerijetko kao supružnici ranimo jedno drugo, ali i naš najveći Božji dar – našu djecu. Što učiniti?

Ostvaruju li se riječi vidjelice iz Fatime, s. Lucie dos Santos? I protiv koga se borim? Protiv supružnika?! Uistinu želimo to podijeliti s drugima, otkrivati drugima jer nama, ali i mnogim polaznicima programa, to je promijenilo pogled na brak i obitelj – naravno, na bolje!

Zašto naziv „Zadrži smjer“?

Svijet će nam reći da su uspješni brakovi i savršeni partneri oni kod kojih nema rasprava, nerazumijevanja, koji se slažu oko svega. Mi kažemo (a prije svega Božja Riječ kaže) da to nije tako i da „ginemo“ u borbi jer nemamo znanja (Hoš 4,6).

Želimo da svaki par, bilo da je u braku ili se priprema za brak, sazna pravu istinu, da ih ta istina oslobodi, da dobiju „oružje i alate“ za borbu; da „zadrže smjer“ i ustraju u toj istini, da to isto prenesu na svoju djecu, da ona to nauče i usvoje i prenesu svojoj djeci, te da se stvaraju generacije i generacije koje će unatoč svim lažima i varkama svijeta živjeti u slobodi za koju nas Krist oslobodi (Gal 5,1).

Želimo da i ti, tvoj supružnik, tvoja djeca, djeca tvoje djece – nauče „zadržati smjer“, drugim riječima da ustrajete svi do kraja i da budete spašeni (Mt 24,13).

Jesi li svjestan/svjesna, da je brak alat i test tvoje demonstracije ljubavi prema Bogu, a da Bog koristi tvoga supružnika da ti pomogne da dobiješ Vječnu nagradu?

Iza tvog supružnika/partnera stoji Krist, sve što činiš njemu/njoj, činiš Kristu! Bog želi da TI postaneš „savršeni supružnik“, a ne da čekaš da on/a to postane i da preko tebe prvenstveno obnovi tvoj brak.

Kako ti ovo izgleda, što ti se u srcu budi? Jesmo li te zainteresirali, pronalaziš se u ovim riječima, želiš li da ti pomognemo?

Programi i projekti

No, možda se s pravom pitaš: „A kako mi možete pomoći i što ste do sada učinili?“ Pa, idemo redom. 😊

Svjedočanstva polaznika naših programa, te osvrte i svjedočanstva čitatelja “5 minuta za brak i obitelj” možeš pročitati na slijedećim poveznicama:

Ako želiš detaljnije saznati koja je naša misija i koja su naša nastojanja, te kako ti možemo pomoći, preporučamo ti da pogledaš sljedeći video. Vjerujemo da će ti biti sve puno jasnije. 😉

Ako ti je na srcu da možda podržiš naš rad i misiju, više možeš saznati ovdje.

A za sve ostalo, stojimo ti na raspolaganju putem e-maila: [email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Tu je i naš Instagram i Facebook profil.

I ne zaboravi, ako misliš da ti možemo pomoći, želiš čuti naša iskustva ili želiš još više saznati o našem radu, piši, viči, zovi… 😉

A sada nas pobliže upoznaj. 😊

Tvoj „Zadrži smjer“ tim

Mihaela Halužan

Godina rođenja: 1995.

Zanimanje: bacc. religiozne pedagogije i katehetike

Obitelj: u braku s Matejem, roditelji jednog djeteta (trenutno 😊)

Zaduženje: voditelj malih grupa „Ljubav i poštovanje“ za one koji se pripremaju za brak i mlade bračne parove

Zanimljivost: komunikativna, otvorena, voli druženja i pizzu 😊

Matej Halužan

Godina rođenja: 1996.

Zanimanje: bacc. ing. aedif.

Obitelj: u braku s Mihaelom, roditelji jednog djeteta (trenutno 😊)

Zaduženje: voditelj malih grupa „Ljubav i poštovanje“ za one koji se pripremaju za brak i mlade bračne parove

Zanimljivost: voli čitati knjige, družiti se s prijateljima, igrati nogomet, šetati s obitelji… 😊

Ivana Katanović

Godina rođenja: 1982.

Zanimanje: dip. odgojitelj u vjeri djece predškolske dobi

Obitelj: u braku s Danijelom, roditelji četvero djece

Zaduženje: voditelj malih grupa „Ljubav i poštovanje“ za one s dužim bračnim stažem, su-autor knjige “5 minuta za brak i obitelj”

Zanimljivost: voli druženje, pjesmu, smijeh od kojeg bole mišići, glasno navijanje i nordijsko hodanje 😊

Danijel Katanović

Godina rođenja: 1982.

Zanimanje: ing. računarstva

Obitelj: u braku s Ivanom, roditelji četvero djece

Zaduženje: voditelj malih grupa „Ljubav i poštovanje“ za one s dužim bračnim stažem, voditelj programa „Izgradnja obitelji“, su-autor knjige “5 minuta za brak i obitelj”

Zanimljivost: trenutno zaposlen na puno radno vrijeme u timu “Zadrži smjer”. Voli sport, šetnju, prirodu, dobar film 😊

Najčitanije

Na vrh