Ljubav i poštovanje

Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vaše roditeljstvo i zasigurno na cijelu vašu obitelj.

Želite li od supružnika primiti ljubav i poštovanje? Mnogi parovi svjedoče da su sudjelovanjem u malim grupama osjetili veliko poboljšanje odnosa u svojem braku.

Foto: Shutterstock

 

U Hrvatskoj se razvodi svaki treći brak

Prema statistici, u Hrvatskoj se razvodi svaki treći brak. Usprkos uvriježenom mišljenju o  tzv. “kriznoj sedmoj godini”, najviše je raskinutih bračnih zajednica bilo između desete i četrnaeste godine braka. Prosječno se razvodimo nakon 14 godina braka.  Ne razvodi se samo “nezrela mladež”: najviše se supružnika razvodi u dobi između 30. i 39. godine života, a slijede ih oni između 40 i 49 godina. No, što je tome glavni uzrok i kako to spriječiti?

Kroz male grupe mnogi su brakovi bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni

Kroz male grupe – koje su mnogim parovima preko noći promijenile shvaćanje temeljnih potreba supružnika – mnogi su brakovi bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni, dok su mnogi samci i parovi stvorili snažan temelj za ulazak u bračni život.

Zašto male grupe?

Male grupe izuzetno će utjecati na vaš brak, vaše roditeljstvo i zasigurno na cijelu vašu obitelj.

Grupe se temelje na praksi, spoznajama i saznanjima dr. Emersona Eggericha, autora knjige „Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju; njemu treba poštovanje”. U knjizi dr. Eggerichs donosi otkriva nov i revolucionaran pogled na brak i veze te nam ona služi kao svakodnevni podsjetnik i vodič. U grupama se taj pogled na dubok način uvodi u praksu neovisno o tome jeste li pročitali knjigu.

Ova temeljna poruka ljubavi i poštovanja izgrađivat će nas i naše brakove i veze iz lekcije u lekciju. Čudit ćete se kako to prije niste shvaćali, a toliko je jednostavno i učinkovito. Ako odlučite napraviti taj korak i uložiti u svoj brak ili vezu, vi i vaša obitelj doživjet ćete ono što svjedoče nebrojeni parovi – potpuni preporod.

Najveća snaga malih grupa jest realna spoznaja da i drugi supružnici i parovi prolaze trenutke nerazumijevanja, neshvaćanja, bore se s mnogim poteškoćama i prolaze kroz određene probleme. Polaznici malih grupa s vremenom postanu poput male obitelji. Svojim svjedočanstvima jedni drugima pružaju potporu i ohrabrenje. Prednost ovakvih grupa sastoji se i u mogućnosti individualnih razgovora s voditeljima grupe i u usmjeravanju svakog para/pojedinca.

Kako grupe funkcioniraju?

Tečaj se sastoji od ukupno osam susreta u trajanju od dva sata (dva puta mjesečno). Grupe će se sastojati od tri do pet parova/pojedinaca, koji će se sastajati na određenoj lokaciji (prostor Kristofora ili po dogovoru, ovisno o mjestu održavanja) ili online putem aplikacije Zoom.

Uz priručnik polaznicima su na raspolaganju videopredavanja dr. Emersona, koja su prikladna za učenje u malim grupama kao i za svakog polaznika osobno. Kroz priručnik i kratke videoporuke, polaznici se uvode u pet ključnih načela vezanih za brak i veze koja daju odgovore na sljedeća pitanja:

  • Kako motivirati supružnika da ispuni našu potrebu za ljubavi/poštovanjem?
  • Kako ne dopustiti krivim osjećajima da utječu na nas?
  • Kako se nositi sa zajedničkim patnjama i razlikama u osobnosti?
  • Što napraviti kada ne možete komunicirati jedno s drugim?
  • Kako razumjeti komunikacijske razlike i dešifrirati što on/ona zaista govori?
  • Kako razumjeti da vaš partner u većini slučajeva ne uzrokuje da budete takvi kakvi jeste, već da zapravo samo otkriva kakvi ste?
  • Kako shvatiti da je da volimo/poštujemo – naš odabir te da nismo beznadna i bespomoćna žrtva…?
  • Kako pokazivati ljubav/poštovanje tonom kojim govorimo, odabirom riječi i izrazom lica, čak i usred sukoba koji bi vas inače izbacio iz takta ili natjerao na povlačenje?

Kome je tečaj namijenjen?

Namijenjen je bračnim parovima koji žele produbiti i obnoviti svoj bračni i obiteljski život ili se nalaze u problemima i ne znaju kako probleme riješiti, te onim parovima koji čak razmišljaju o razvodu braka jer ne vide izlaz. Isto tako, tečaj je namijenjen svim samcima ili parovima/zaručnicima koji žele stvoriti čvrste temelje prije ulaska u brak, kako bi izbjegli mnoge neželjene i teške trenutke neshvaćanja i “ludih krugova” u vezi, a kasnije i u braku. Tečaj može prolaziti i jedan od bračnog druga ili partnera samostalno, iako je poželjno da na tečaj dođete zajedno. Kako pridobiti partnera da dođe na tečaj, ukoliko to ne želi, pogledajte na poveznici niže.

Što ako jedno od nas dvoje ne želi raditi na našem braku, vezi?

No, možda se pitaš, što ako jedno od nas dvoje ne želi raditi na našem braku, vezi, a ne znamo kako dalje?! Ne brini! Više o tome možeš pročitati ovdje.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu se predbilježiti za sudjelovanje na tečaju popunjavanjem obrasca. Prije početka tečaja i formiranja grupe, kontaktirat će Vas naš koordinator.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: [email protected] ili na broj 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Iskustva i svjedočanstva

Brojni parovi svjedoče kako su pomoću malih grupa i seminara, slijedeći i primjenjujući jednostavnu ali nevjerojatno snažnu poruku ljubavi i poštovanja, doživjeli potpuni preokret u svome braku i snažno ga učvrstili. Njihova svjedočanstva možete pročitati ovdje.

Naknada za tečaj

Tečaj funkcionira na principu donacija koju su neophodne kako bi pokrili troškove priručnika, putovanja naših voditelja do prostora u Zagrebu, iznamljivanja prostora i režija, te plaće (ukoliko je tečaj u našem prostoru).

Sam iznos vaše mjesečne donacije stavljamo polaznicima na srce i odabir, odnosno sami ćete procijenite koliko vam sve skupa vrijedi za vaš brak, vezu ili obitelj. (2 Kor 7,9)

Isto tako, ulaganjem u evangelizaciju činimo Bogu ugodnu stvar i iskušava nas da na nas izlije još veće blagoslove (svjedočanstvo). Naravno, ukoliko ste u teškoj financijskoj situaciji i niste u mogućnosti donirati, ne brinite.

15-dnevni plan za brak ili vezu

Možete se prijaviti i uključiti u petnaestodnevni plan za brak ili vezu i tijekom 15 dana primit ćete sedam poruka dr. Emersona Eggerichsa koje će trajno utjecati na vaš odnos! Detaljnije pogledajte ovdje.

Mojih 5 minuta za brak, vezu, obitelj

Svakodnevno na našem Facebooku i Instagramu profilu (stranica „Ljubav i poštovanje“) ili možete primati na svoju e-mail adresu (ovdje), kratku molitvu i poticaj koji će poslužiti kao izvrsno „oružje“ za obranu vašeg braka i obitelji, ali za vaše osobno posvećenje. Sami odlučujemo hoćemo li živjeti u razočaranju, optuživanju, nezadovoljstvu – ili ćemo se aktivirati i započeti moliti za svoj brak i obitelj. Odlučimo se i krenimo zajedno. Detaljnije pogledajte ovdje.

Molitvu za obnovu i iscjeljenje braka i obitelji

Donosimo vam i molitvu po kojoj možete, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje. Molitvu pisanu u ženskom rodu možete pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

Projekt “Deset pravednika”

Imaš li pola sata tjedno za svoj brak, svoju obitelj, a onda i obnovu Hrvatske? Želiš li biti dio nečeg velikog, jer sve kreće od nas samih? Ne od vlade, ne od optužbi da je situacija ovakva ili onakva, da je supružnik drugačiji… Ne, upravo od mene!

Uključi se u program „Deset pravednika“ (Post 18, 20-32), odnosno – priključi se onima koji će svakog ponedjeljka doći pred Gospodina pola sata u molitvi (naš prijedlog kako moliti možeš pronaći ovdje) i prikazati Svetu Misu na nakanu obnove svoga braka i obitelji, ali i izgradnje i obnove brakova i obitelji u Hrvatskoj!

Umnoži talente, sakupi dodatno „blago“ za nebo i pozovi i potakni i druge. Dovoljno je da ovo podijeliš barem svojim prijateljima!

Za sve one koji na bilo koji način podržavaju naše projekte, svaki se tjedan služi Sveta Misa na njihove nakane i nakane njihove obitelji.

Detaljnije o programu „Deset pravednika“ pogledaj ovdje.

Najčitanije

Na vrh