Brak i odnosi

LJUBAV I POŠTOVANJE

Što ako jedno od nas dvoje ne želi raditi na našem braku, vezi, a ne znamo kako dalje?! Što kada bi uložio/la četiri sata svoga vremena mjesečno i saznao/la zašto nešto ne funkcionira kako bi htio/htjela?

Foto: Shutterstock

Više o konferenciji “Zadrži smjer 2023.” saznaj ovdje, a prijaviti se možeš ovdje (uživo ili online).

Prečesto se u braku ili vezi vrtiš u krug i više ni sam/a ne znaš kako promijeniti neke stvari? Što kada bi uložio/la 4 sata svoga vremena mjesečno i saznao/la zašto nešto ne funkcionira kako bi htio/htjela? Ili zašto partner ne reagira kako misliš da bi trebao? Ili kako komunikaciju, odnos promijeniti i pokrenuti u pozitivnom smjeru? Što ako bi ti tih četiri sata mjesečno spasilo brak ili vezu?
Možda si sada pomislio/la: Da, ja želim raditi na našem odnosu, ali on/a ne želi…

Ako je tako, ne brini!

Kao žena, možeš odlučiti djelovati drugačije, Božjim načinom i reći svome partneru sljedeće: „Voljela bih da odemo na tečaj jer bih željela saznati i naučiti kako te mogu više poštovati. Bila bih presretna kad bi otišao sa mnom i bio tamo pored mene.“ Nemoj isticati da će i on morati učiti, već samo kaži da ti to želiš, te mu reci da na susretu neće trebati ništa govoriti ako ne želi. Jer promjena i kreće od mene!

Kao muškarac, možeš odlučiti djelovati drugačije, Božjim načinom i reći svojoj partnerici otprilike ovako: „Želio bih otići na tečaj jer bih htio saznati i naučiti kako ti mogu više iskazivati ljubav. Volio bih da si ti kraj mene.“ Nemoj joj govoriti da će i ona morati učiti, već samo reci da ti to želiš, te joj reci da na susretu neće trebati ništa govoriti ako to ne želi! Jer promjena i kreće od mene!

Dođite na uvodnu lekciju, vidite, odlučite se, a dalje je na nama! Možda te baš ugodno iznenadimo, a možda i tvoj partner bude iznenađen i potaknut za daljnji rad na vašem odnosu! Ono što je sigurno jest da ćete već nakon prvog susreta imati puno bolju perspektivu braka, veze, muško-ženskih odnosa, te ćete shvatiti koji je uzrok čestih nerazumijevanja u svakidašnjem zajedničkom životu i kako ih rješavati. Ako nakon prvog susreta želite u sve ući još dublje i želite da vam budemo podrška, nastavit ćete tečaj.

Ako ne uspiješ nagovoriti svoga partnera / svoju partnericu da zajedno dođete, dođi sam/a. Jer sreća tvog braka, veze i odnosa leži u tvojim rukama, odlukama i postupcima. To ćemo ti dokazati i pokazati.

Ako želiš, možeš prije odluke pogledati kratka svjedočanstva dosadašnjih polaznika tečaja u Hrvatskoj.

Za tečaj se možeš prijaviti ovdje, a o samom tečaju detaljno možeš saznati ovdje.

Odluči se i kreni!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh