Brak i odnosi

SUSRETI ZA OBNOVU BRAKA, ODNOSA I OBITELJI

SUSRET Oživjeti srce Vjerujemo da nam je Gospodin stavio na srca još nešto što će biti korisno svima – susrete pod nazivom „Oživjeti srce“.

Foto: Canva

Sve počinje od mene i moga srca, moga pogleda prema Gospodinu, od moje odluke, moga predanja, moje poniznosti da mu dopustim da po meni čini sve ono što može za moj brak, za naš odnos.

Neprijatelji umjesto oslonac?

Često se osjećaš teško, neshvaćeno, ranjeno, napušteno, bezvoljno zbog raznih događaja u vašem odnosu u kojima ste povrijedili jedno drugo i u kojima je ispalo da ste jedno drugome „neprijatelji“, a ne oslonac?

Pred tim osjećajima mi ljudi se često zatvaramo, osjećamo se umorno, opterećeno, reagiramo burno… Boli nas srce od svega toga jer naš odnos nije ni blizu onome što smo očekivali.

No, to ne mora biti tako jer ni Gospodin to ne želi, ni za tebe, ni za tvoj brak, obitelj, vezu!

Oživite u Duhu Svetome

Kao što je papa Franjo istaknuo: „Danas, u žurbi koju nam nameće naše vrijeme, čini se da je sklad potisnut na rub. Privučeni s tisuću strana, u opasnosti smo da se rasprsnemo, neprestana nas nervoza potiče da u svemu loše djelujemo. Traži se brzo rješenje, tableta za tabletom kako bismo išli naprijed, osjećaj za osjećajem kako bismo primijetili da smo živi. No, prije svega treba nam Duh Sveti. On je mir u nemiru, povjerenje u obeshrabrenju, radost u žalosti, mladost u starosti, hrabrost u kušnjama.“ (Papa Franjo na slavlju svetkovine Duhova, 9. lipnja 2019.)

Tvoje srce, tvoj brak, odnos, obitelj može oživjeti u Duhu Svetome i Bog te zove takvog/takvu kakav/kakva jesi!

Susret uključuje i: slavljenje, pripremu za Svetu Misu po definiranom obrascu / uz molitvu, nagovor vlč. Antonia-Maria, predavanje našeg Mateja, molitvu za sve prisutne.

Dođi!

Dođi sa supružnikom, partnerom, djecom (ako ih nema tko pričuvati). Ako partner možda ne želi doći, ne boj se, ne daj se zavarati i obeshrabriti, dođi sam/a. Gospodin te zove i čeka da oživi tvoje srce, a po tebi i srce tvoga supružnika.

KADA: U subotu, 20. 4. u 18:30 sati (do cca. 21:00h)

GDJE: U Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Malešnica (Ul. Ante Topića Mimare 67, Zagreb) Upute

Prijava nije potrebna, samo dođite! Vidimo se! 😊

Knjiga “5 minuta za brak i obitelj”

U sklopu susreta biti ćete u mogućnosti nabaviti i našu knjigu “5 minuta za brak i obitelj” i to po promotivnoj cijeni od 16,99 EUR (-10 %). Više o knjizi saznajte ovdje, a svjedočanstva čitatelja, pogledajte ovdje.

O ostalim našim programima i događajima kojima nastojimo biti podrška i pomoć vašim brakovima, obiteljima, vezama možeš se informirati ovdje.

Najčitanije

Na vrh