Duhovnost

NEBOJŠA ĐURIĆ

PUSTINJA I DUHOVNO SAZRIJEVANJE (4) Pustinja u Paranu – mjesto gdje pustinja cvjeta poput ruže U duhovnom sazrijevanju Izraelaca nalazimo najmanje deset pustinja s imenom. Ime svake pustinje postaje životna lekcija koju nas Bog ondje uči. Evo koje su značajke pustinje u Paranu

PUSTINJA I DUHOVNO SAZRIJEVANJE (4) Pustinja u Paranu – mjesto gdje pustinja cvjeta poput ruže

Foto: Shutterstock

 

O prvoj pustinji, pustinji u Etamu (“nema gledanja unazad”) – možete pročitati ovdje.

O drugoj pustinji – pustinji kod Crvenog mora (“mjesto gdje se čudesa rađaju”) – možete pročitati ovdje.

O trećoj pustinji – pustinji Šur (“mjesto gdje sve izgleda nemoguće”) – možete pročitati ovdje.

 

4. Pustinja u Paranu – mjesto gdje pustinja cvjeta poput ruže

Ovo se razlikuje od svake druge pustinje. To je iskustvo nalaženja ljepote ondje gdje svi drugi vide samo pustoš. Radi se o proročkoj pustinji u kojoj gledamo kako u nama ustaje savršenstvo. Hebrejska riječ „Paran“ znači „ljepota“ ili „slava“. Većina je na početku ne doživljava kao mjesto ljepote, već kao mjesto ispita. Ipak, svaki pustinjski ispit treba u našim životima proizvesti veću ljepotu i slavu. U Paranu se nad divljinom pojavio prekrasan oblak slave (Br 10,12).

Bog čeka da podignemo pogled i vidimo ljepotu i slavu koju On oblikuje u našem životu. Oblak će nas odvesti u Paran, gdje noću bukti vatra, a danju nas zasjenjuje slava. U Paranu učimo kako prestati prigovarati i gledati veću svrhu svake nevolje.

Autor: Nebojša Đurić

Autora možete pratiti na Facebooku ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh