Duhovnost

NEBOJŠA ĐURIĆ

PUSTINJA I DUHOVNO SAZRIJEVANJE (2) Pustinja kod Crvenog mora – mjesto gdje se čudesa rađaju U duhovnom sazrijevanju Izraelaca nalazimo najmanje deset pustinja s imenom. Ime svake pustinje postaje životna lekcija koju nas Bog ondje uči. Danas donosimo nešto o drugoj pustinji, pustinji kod Crvenog mora

PUSTINJA I DUHOVNO SAZRIJEVANJE (2) Pustinja kod Crvenog mora – mjesto gdje se čudesa rađaju

Foto: Shutterstock

 

O prvoj pustinji, pustinji u Etamu (“nema gledanja unazad”) – možete pročitati ovdje.

 

2. Pustinja kod Crvenog mora – mjesto gdje se čudesa rađaju

Crveno je more na hebrejskom doslovno „More trske“. Nije to bilo samo mjesto crvene vode jer hebrejska riječ za More trske je „suf“ koja ima dva značenja; može označavati trsku, ali korijensko značenje je ustvari „stići do kraja, prestati, biti uništen“.

To je mjesto gdje naš stari život dolazi svome kraju, ispire se s nas u toj vodi i zauvijek nam se oduzima. U Crvenom se moru nisu utopili samo naši neprijatelji. Pustinja kod Crvenog mora ukazuje na naše jedinstvo s Kristom koje nas kroz smrt čini jednim bićem s njime, u njegovoj smrti, pokopu i uskrsnuću. Prošlost je nestala jer smo umrli s Kristom te sada možemo s njime krenuti naprijed, u život nadnaravne sile i čudesa. Ovu je pustinju Bog odredio kako bismo zadobili novu vjeru u njegovu silu i bili izbavljeni iz naših nemogućih okolnosti.

Autor: Nebojša Đurić

Autora možete pratiti na Facebooku ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh