Duhovnost

NEBOJŠA ĐURIĆ

PUSTINJA I DUHOVNO SAZRIJEVANJE (3) Pustinja Šur – mjesto gdje sve izgleda nemoguće U duhovnom sazrijevanju Izraelaca nalazimo najmanje deset pustinja s imenom. Ime svake pustinje postaje životna lekcija koju nas Bog ondje uči. Danas pročitajte o trećoj pustinji, pustinji Šur - kada se suočimo s pustinjom, osjećamo se kao da smo pritisnuti uza zid i ne znamo kamo poći...

PUSTINJA I DUHOVNO SAZRIJEVANJE (3) Pustinja Šur – mjesto gdje sve izgleda nemoguće

Foto: Shutterstock

 

O prvoj pustinji, pustinji u Etamu (“nema gledanja unazad”) – možete pročitati ovdje.

O drugoj pustinji – pustinji kod Crvenog mora (“mjesto gdje se čudesa rađaju”) – možete pročitati ovdje.

 

3. Pustinja Šur – mjesto gdje sve izgleda nemoguće

Šur znači „zid“ ili „opkoljen“. Kada se suočimo s pustinjom, osjećamo se kao da smo pritisnuti uza zid i ne znamo kamo poći. Tada nam se čini da nema izlaza odande. Ali isti Bog koji je vodio Hebreje, iskoristit će ovu pustinju da nas gurne u proboj. Šur je bila jedna od prvih pustinja koje je Izrael iskusio, ali ih je ona dovela do čuda na Crvenom moru (Izl 15,22). Zid ih je prisilio da se suprotstave prepreci na Crvenom moru. Kada je potonula svaka nada, Bog se iskazao. Tako učimo da su naša ograničenja samo prerušena čuda.

Autor: Nebojša Đurić

Autora možete pratiti na Facebooku ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh