Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad imam osjećaj da više niti ne želim, ili ne mogu primiti ljubav i poštovanje, da mi je svega dosta…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ponekad imam osjećaj da više niti ne želim, ili ne mogu primiti ljubav i poštovanje, da mi je svega dosta; kao da sam se zatvorio/zatvorila i pred supružnikom i pred drugima, ali i pred samim Gospodinom. Muče me problemi, nesuglasice, česte rasprave, česta predbacivanja i sve to kao da je ogorčilo moje srce. To me često pritišće tako da bih najradije odustao/odustala od svega. Često sam frustriran/frustrirana koliko na supružnika, toliko i na sebe. Ponekad očajnički trebam i ljubav i poštovanje i očekujem ih od supružnika, djece, drugih, ali s druge strane kao da se bojim biti voljen/voljena, poštovan/poštovana, kao da se sam/sama bojim pružiti ljubav i poštovanje. Sam/sama ne shvaćam takve situacije, a možda očekujem od supružnika da ih shvati i reagira. No kada i reagira, čak i pozitivno, opet kao da nije dobro, barem u određenim situacijama ili na određenim područjima. Isuse, što mi je činiti, u čemu griješim, što radim krivo?

Želim voljeti i poštovati samog/samu sebe, supružnika, djecu; želim i otvaram svoje srce u Isusovo ime za primanje ljubavi i poštovanja

A možda je to zbog nečega tako „zapisano“ u mome srcu, možda moje srce, moje biće čezne za ljubavlju i poštovanjem, a istovremeno sve odbija, smatra da ako to nisam dobio/dobila, da to niti ne zaslužujem. Ali čeznem za time, Isuse! Pomozi mi, Isuse, pomozi mi da ovo shvatim. Ili niti ne trebam shvatiti, samo te molim, kao dijete ponizno, tvoj sin/kći, Oče, dođi u tu situaciju, dođi u moje djetinjstvo, dođi u moje rane, dođi u situacije kada mi roditelji nisu pružili ljubav, kada sam sâm/sâmu sebe, da ne bih bio/bila još više povrijeđen/povrijeđena, uvjerio/uvjerila da mi to niti ne treba. Bojim se, Isuse, doći i pred tebe, bojim se da ću biti povrijeđen/povrijeđena. Zato te molim, pomozi mi, želim ti se predati ovakav/ovakva kakav/kakva jesam, želim ti vjerovati, želim da me ovog trena dotakneš i otvoriš moje srce za primanje ljubavi i poštovanja. Želim voljeti i poštovati samog/samu sebe, supružnika, djecu; želim i otvaram svoje srce u Isusovo ime za primanje ljubavi i poštovanja. Dotakni i srce moga supružnika, Isuse, molim te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često od supružnika očekujemo da nam nadoknadi ljubav koju nismo dobili od roditelja. Uz sva nastojanja, supružnik to do kraja ne može učiniti ako to ne predamo Isusu, da to iscijeli. Isus nije nikoga razočarao, neće ni tebe, vjeruj mu i kreni, predaj mu to, dođi kakav/kakva jesi – baš te takvog/takvu treba i čeka.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh