Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Pokaži nam, Duše Sveti, uzrok(e) krivog djelovanja u braku

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, ne želim biti sebičan/sebična, egocentričan/egocentrična, ne želim krivo djelovati u braku i zato te molim za pomoć. Suprug/supruga i ja već jako dugo radimo razne pogreške; umjesto da se ohrabrujemo, prečesto se okrivljavamo, namećemo jedno drugome sve i svašta. Naravno da tu ima i lijepih i dobrih trenutka, njih je vjerojatno i više, ali prečesto zbog ružnih ispada izgleda kao da nam je većinu vremena loše. Trebam pomoć, Duše Sveti, otvori mi oči srca, pokaži mi kako da budem milosrdan/milosrdna kao što je Otac milosrdan. Dođi, Duše Sveti, pokaži mi trenutke kada djelujem sebično, egocentrično, neprimjereno, bez ljubavi i poštovanja. Pokaži mi, Duše Sveti, uzrok moga djelovanja, je li to možda još neka rana iz djetinjstva, moj stav, grijeh, nepravda, nešto što me obilježilo u lošem smislu. Jer znam da kao čovjek ne želim djelovati krivo, loše, a prečesto tako djelujem.

Duše Sveti, poklanjam ti svoj život i vapim ti, preuzmi i blagoslovi svaki dio mog duha, duše i tijela

Ne želim biti takav supružnik ni čovjek, takav roditelj. Kajem se, Isuse, pred tobom za svako osuđivanje, svaki krivi stav, svaki trenutak kada sam bio/bila nemilosrdna prema supružniku, roditeljima, ostalim ljudima. Dođi, Duše Sveti, molim te, dođi, širim ti ruke i kažem, dođi, oslobodi me, promijeni me, iscijeli me, dotakni me, oživi me, skini s mene svaki teret, sumnju, zid koji sam podigao/podigla prema tebi, prema Bogu, supružniku, bližnjima. Dođi u moje srce ovog trena, daj da budem milosrdan/milosrdna, daj da živim, daj da mogu dati, ali i biti spreman/spremna primiti ljubav i poštovanje. Duše Sveti, poklanjam ti svoj život i vapim ti, preuzmi i blagoslovi svaki dio mog duha, duše i tijela. Budi blagoslovljen u meni i u mome braku, Duše Sveti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Naša odluka je ključ svega, ali ako smo odlučili krenuli, bez Boga, bez vodstva Duha Svetoga ne možemo. Jer, prečesto nismo svjesni što „upravlja“ nama, koje još rane nosimo u sebi, nismo svjesni određenih krivih stavova u svome srcu i to guši i nas i druge. Predajmo to Duhu Svetome, molimo ga da nas on vodi i bit ćemo sretniji i bolji ljudi.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh