Duhovnost

RAZARANJE MORALNIH GRANICA U UMU I SRCU

Kako Sotona koristi ljudsku spolnost da bi nas udaljio od Boga Uz bitku za sam um, uporišta s područja spolnosti Sotonin su najveći plan za uništenje čovječanstva…

Kako Sotona koristi ljudsku spolnost da bi nas udaljio od Boga

Foto: Shutterstock

 

Uz bitku za sam um, uporišta s područja spolnosti Sotonin su najveći plan za uništenje čovječanstva. U prošlome smo poglavlju objasnili zašto. Razmotrimo sada razmjere toga Sotonina plana.

Sotonin skriveni cilj

Nakon doba prosvjetiteljstva, za vrijeme prave eksplozije sve većih saznanja i tehnologije u ova protekla dva stoljeća, Sotona je oružje ljudskoga ponosa znanošću, okrenuo protiv Biblije. Nastojao ju je uništiti pod krinkom takozvane „više i niže kritike“ (Biblija je, međutim, izdržala sve napade te i dalje zbunjuje znanstvenike svojom nevjerojatnom točnošću i važnošću). Sotonin je skriveni cilj pritom bio uništiti vjerovanje u apsolutnu objavu. Ako samo uspije potkopati vjerovanje u Bibliju kao objavljenu Božju riječ, i vječnu će se istinitost Deset zapovijedi moći prikazati važećom samo za to doba, i pukim ljudskim razmišljanjem.

„Samo je nebo granica!“

Tada će Sotona moći odijeliti ljudski um od sigurna sidrišta i svih drugih svetopisamskih istina. To će opet za posljedicu imati razaranje svetoga straha Božjeg te će čovječanstvo biti lišeno samih temelja bogobojazne savjesti. Nakon toga, „samo je nebo granica“! Čak ni u Crkvi ljudi nikada nisu bili odveć ćudoredni, budući da je naša tjelesnost to što jest. Međutim, prethodne je naraštaje ipak do stanovite mjere resio strah Božji, kao i osjećaj da su Božji zakoni apsolutni.

Razaranje granica u srcima i umovima

Navedene su granice u srcima i umovima današnjega naraštaja u potpunosti razorene. Naklapajući naduvene ispraznosti, požudama putenim, razvratnostima mame one što netom odbjegoše od onih koji žive u zabludi. Obećavaju im slobodu, a sami su robovi pokvarenosti. Jer svatko robuje onomu tko ga svlada. Doista, pošto su po spoznaji Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista odbjegli od prljavština svijeta, ako se opet u njih upleću i daju se svladati, ovo im je potonje gore od onoga prvoga. (2 Pt 2,18–20)

Ulomak iz knjige Johna Lorena Standforda i Marka Standforda Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh