Brak i odnosi

UJEDINITE SNAGE

KOD POTEŠKOĆA: Još na početku braka naši su nam kumovi dali jedan izvrstan savjet Kako se boriti s neizbježnim izazovima u braku...

KOD POTEŠKOĆA: Još na početku braka naši su nam kumovi dali još jedan izvrstan savjet

Foto: Pixabay

Kada dođu problemi, onda trebaju ujediniti snage, a ne da svaki pobjegne na svoju stranu

Ponekad je teško. Ne slažem sa starim klišejom da u braku supružnici sudjeluju svaki s po 50 %, nego da bi trebalo biti da su oboje unutra 100 %. Muž i žena trebaju biti spremni u brak uložiti sve što imaju, ništa ne zadržavajući za sebe. Kada dođu problemi, onda trebaju ujediniti snage, a ne da svaki pobjegne na svoju stranu. Najgore je kada Lisa i ja počnemo predbacivati jedno drugome. Uzvraćanje udarca drugomu ne može se opravdati time što je drugi prvi počeo. Na nama je da rastemo u razumijevanju i milosrđu.

Tko je u pravu?

Neka vaš fokus bude na tome da zajedno rješavate problem, a ne da prstom upirete jedno u drugoga

Još na početku braka naši su nam kumovi dali još jedan izvrstan savjet: ne ulazite u raspravu što je tko rekao, ako je to bilo uzrok sukoba. Oboje ćete biti uvjereni da ste u pravu („Znam što sam rekao“, ili: „Znam što sam čuo.“) i iz toga začaranog kruga nema izlaza. Možete se složiti oko toga da se nećete uvijek slagati i pronađite zajedno način da krenete dalje. Neka vaš fokus bude na tome da zajedno rješavate problem, a ne da prstom upirete jedno u drugoga.

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh