Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, ne želim gledati u probleme, želim gledati u tvoju svemoguću moć i ljubav koju imaš za mene i moj brak

RAZMATRANJE I MOLITVA

Zašto toliko gledam u probleme, a ne gledam u tebe, Gospodine? Kako ne vidim da, gledajući u probleme, čak i u negativne situacije za koje nisam niti siguran/sigurna da će se dogoditi, padam u zamku sotone? Ne molim, počinjem se pitati: „Gdje si ti, Bože, zašto se to događa, zašto si tako daleko, a trebam te?!“ Daleko si toliko koliko je daleko moja odluka da uđem u molitvu i dođem k tebi. Ja odlučujem koliko si daleko, a često krivim tebe. Smatram da je suprug/supruga kriv/kriva za moje pomanjkanje vjere, za moj loš odnos s tobom. Mislim da mi on/ona onemogućava da budem vjeran/vjerna i da se približim tebi. O Bože, kako se dam tako zavarati?

Gospodine, želim ti doći sada, želim ti se približiti, želim govoriti o tome koliko si moćan da obnoviš moj brak, koliko si veći od svake situacije u kojoj se nalazim. Ne želim pričati o problemima, želim pričati o tvojoj moći, o budućnosti.

Ali kako uvijek imam snage okretati se prema tome, prema problemima, ulaziti u rasprave, svađe?

I opet će mi doći misao da nemam vremena, da moram svašta obaviti, da je suprug/supruga ovakav/ovakva i onakav/onakva, opet ću te isključiti iz svoga braka, opet ću te zbaciti s prvoga mjesta i opet ću kriviti sve drugo i druge, opet će problemi pobijediti. Ili danas želim krenuti drugačije? Tebe, Bože, ne zanimaju moje greške, moji krivi postupci u prošlosti, moji grijesi – sve to želiš uzeti i sve mi opraštaš – tebe zanima što ću uraditi sada, što ću odlučiti, što ću gledati, kamo ću u svemu staviti tebe, kamo svoga supružnika, koliko ću dopustiti da uđeš u moje srce. Tebe zanima moja budućnost i želiš ju stvoriti za mene u svome blagoslovu. Čekaš me! Ali bojim se, Bože! Mislim da ne mogu, problemi izgledaju preteški, sve je to zamršeno, moja snaga je često na izmaku, srce mi je opterećeno, tužno. Ali kako uvijek imam snage okretati se prema tome, prema problemima, ulaziti u rasprave, svađe? Zato što sam prevaren/prevarena, jer mi „glas“ govori kako će onda sve doći na svoje mjesto, da ću ja dobiti svoje, da ću grešnim postupcima i inatom doprijeti do supruga/supruge i da će on/ona onda shvatiti i da će tada sve biti u redu.

Gospodine, ne želim gledati u probleme, želim gledati u tvoju svemoguću moć i ljubav koju imaš za mene i moj brak

Kako na mene utječe kad se moj suprug / moja supruga inati, kad se tako ponaša i ima takav stav? Ohrabruje li me to, motivira li me, jesam li voljan/voljna uzvratiti ljubavlju i poštovanjem? Prevaren/prevarena sam i ustrajem u tome, svojevoljno. Želim od danas drugačije! Bog silno voli mene i moga supruga / moju suprugu, sa svim našim grijesima i ne zanima ga to, zanima ga želim li gledati probleme, svoje greške i greške svoga supruga / svoje supruge, želim li živjeti u laži, koja mi oduzima snagu, ili želim sada doći k njemu takav kakav / takva kakva jesam. Gospodine, ne želim gledati u probleme, želim gledati u tvoju svemoguću moć i ljubav koju imaš za mene i moj brak. Otvaram ti srce i tvojom se milošću odričem svake brige i želim potpuno vjerovati tebi! Uđi sada u moje srce, u srce moga supruga / moje supruge i u naš brak, uvedi nas u istinu i slomi svaku laž koja nas razdvaja!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ključni razlog svakog poraza, pada, umora, razdora leži u našem pristanku na ‘nagovaranje’ da gledamo u probleme. Dok smo silno usredotočeni na njih i dok nam izgledaju nepremostivo, mi smo ustvari zarobljeni. To je silna varka sotone, silna. Ustvari, tako sami sebe „zakopamo“. No, koliko god se mi puta okrenuli od Boga, pogriješili, sagriješili, ma ne znam što učinili, Božja milost će stizati i stizati još više. Ne vjeruj laži da te Bog zaboravio! Zabluda je u tome što smo usmjereni na problem, na grijeh, a ne na Njega. On je tu! Kaže ti: „Opraštam ti, dajem ti svoju milost, milosrđe, obnavljam te, želim ti dati novi početak, novi brak“. Kad se odlučiš za Njega, Duh Sveti dolazi da te podigne. Odaberi Istinu!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh