Brak i odnosi

PUTOKAZ ZA NEBO

Biti zahvalan Bogu i svojoj ženi; obrati pažnju na riječi svetog Ivana Pavla II. Zahvaljujem li svakog dana Bogu na njoj kao na njegovu daru?

Biti zahvalan Bogu i ženi

Foto: Pixabay

 

Biti zahvalan Bogu i svojoj ženi. Često ljubav naših bližnjih, osobito svoje žene, uzimamo zdravo za gotovo. Zahvaljujem li svojoj ženi na svemu što za mene čini i što mi znači? Znaju li moja djeca koliko volim i poštujem njihovu mamu, mogu li im biti primjer da i oni to čine jednoga dana? Zahvaljujem li svakog dana Bogu na njoj kao na njegovu daru?

Uzvraćaj joj pažnjom koju ti ona pruža i budi joj zahvalan na njezinoj ljubavi

„Istinska bračna ljubav podrazumijeva i zahtijeva da muškarac duboko poštuje jednako dostojanstvo svoje žene: ‘Ti nisi njezin gospodar … nego njezin muž; nije ti dana da ti bude ropkinja, nego tvoja žena… Uzvraćaj joj pažnjom koju ti ona pruža i budi joj zahvalan na njezinoj ljubavi.’“ (Ivan Pavao II., Familiaris Consortio)

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo autora Randyja Haina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh