Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što je ispravno, a što krivo u braku, tko je u pravu – suprug/a ili ja?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko se puta u danu zapitam kroz što moj suprug / moja supruga prolazi, što ga/ju sve opterećuje? Kada se dan bliži kraju, kada legnem, pomislim li koliko je toga obavio/obavila s djecom, na poslu; kroz kakve je napasti prolazio/prolazila, što mu/joj je ranilo srce? Zapitam li se možda jesam li ja čime ranio/ranila njegovo/njezino srce? Jesam li se to zapitao/zapitala barem jednom ovoga tjedna? Bih li volio/voljela da mi na kraju dana on/ona postavi nekoliko pitanja, da me zagrli, ohrabri? Da pokaže kako mu/joj je stalo do mene, ne do moga tijela ili do onoga što ja trebam dati, nego baš do mene, mene kao osobe, duše, kao dio njega/nje? Treba li sve to moj suprug / moja supruga? Možda čekam čitav dan samo da dođe večer pa da se opustim uz vođenje ljubavi ili na neki drugi način koji meni treba. I onda se možda dogodi da je on/ona opterećen/opterećena, da treba pomoć i možda me i odbije, možda kaže da nije raspoložen/raspoložena i ja ne dobijem ono što meni treba.

Gospodine, sebičnost me toliko zaslijepi da tako često ne razumijem

Što tada učinim? Osudim li, napadnem, proglasim njezina/njegova djela sebičnima? Govorim li da mu/joj nije uopće stalo, da mu/joj ništa ne vrijedim? A gdje su moja djela?! Zar sam toliko slijep/slijepa? Zar ne vidim da mi savjest govori i da me duh potiče neka, ako želim od supružnika nešto dobiti, prvo dadnem, pomognem, podignem, zagrlim, utješim, shvatim, budem čovjek, neka gledam kako mogu zaista biti dio svoga supruga / svoje supruge jer tako mogu biti bliže i tebi, Bože, tako moja djela neće biti sebična? Ne, ja se i dalje ljutim, zatvorim se, ne želim suradnju i vidim sebe kao žrtvu.

Želim okrenuti situaciju i zamisliti kako se ja osjećam u takvim trenucima, kada trebam poticaj, podršku, mir, samo prisustvo supružnika, spoznaju da je tu radi mene, da mi je oslonac, da me u ovom svijetu razumije barem on/ona, osoba koju najviše volim, a ona traži samo svoje i još se na kraju ljuti. Zar to ne smatram pogrešnim? Zašto mislim da je ispravno kada se ja tako ponašam?

Gospodine, sebičnost me toliko zaslijepi da tako često ne razumijem, i uopće ne vidim i ne poznam osobu koju si mi dao za suživot, osobu u kojoj si ti.

Nadoknadi suprugu/supruzi sve trenutke moje sebičnosti svojom snagom i iscjeljenjem!

Koliko sam samo puta molio/molila, tebi se utjecao/utjecala, a u suprugu/supruzi nisam prepoznao/prepoznala niti vidio/vidjela tebe; nekad se uopće nisam niti trudio/trudila vidjeti. Oprosti mi, iz dna duše te molim, oprosti mi! Daj mi mudrost i snagu da prije svega budem podrška i da svoga supruga/svoju suprugu nastojim razumjeti kako bih na taj način ja sam/sama bio/bila osnažen/osnažena, okrijepljen/okrijepljena. Pomozi mi da budem čovjek, jer u suprotnom moja me sebičnost odvodi u depresiju, ljutnju, stvara od mene osobu koja živi u zabludi, koja najčešće sama šteti svome braku, a da toga nije niti svjesna. Oprosti mi i oslobodi me i podigni! Nadoknadi suprugu/supruzi sve trenutke moje sebičnosti svojom snagom i iscjeljenjem!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Toliko smo pristrani sebi, tako često gledamo samo svoje potrebe da smo ponekad doslovno slijepi kod zdravih očiju. Ne možemo sami, trebamo Božju milost, ali samo očekujem da se ispunjavaju moje potrebe, da se mene vidi i shvaća, kako to može biti ispravno? Zar često kod drugih, kod supruga/supruge ne osuđujem upravo to? Želim li biti drugačiji/drugačija, želim li obnoviti svoj brak? Ili ću sad reći, zašto bih ja, zašto ja moram, zašto, zašto…?

Ako uistinu odlučiš, prvi korak je da zazoveš milost Božju i od srca se ispričaš suprugu/supruzi za sve trenutke kada ga/ju nisi uopće pokušao/pokušala razumjeti, kada si bio/bila sebičan/sebična i da ga/ju samo zagrliš! U tome je silna snaga, koja iscjeljuje brak, supruga/suprugu, ali i mene. Odluka je na meni…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh