Duhovnost

ČUTI BOGA U SNOVIMA

Ključna stvar za tumačenje snova Simboli predstavljaju nešto iz vaše osobne povijesti i vašega osobnog iskustva; oni nisu univerzalni

Foto: Unsplash


Kao što već dosada znamo, najvažnija stvar u razumijevanju snova jest ta da su snovi simbolični. Druga najvažnija stvar jest ta da su snovi osobni. Moji su moji, a vaši su vaši.

Iz tog ste razloga upravo vi najbolja i najpouzdanija osoba za tumačenje svojih snova. Vi znate što vam koji simboli znače i bolje od bilo koga drugoga znate što se događa u vašemu stvarnom životu.

Ključna stvar za tumačenje snova jest činjenica da simboli predstavljaju nešto iz vaše osobne povijesti i vašega osobnog iskustva; oni nisu univerzalni

Ključna stvar za tumačenje snova jest činjenica da simboli predstavljaju nešto iz vaše osobne povijesti i vašega osobnog iskustva; oni nisu univerzalni. (…)

San o srednjoj školi

Nedavno sam razmišljala o tome kako da predstavim duhovni svijet kao zabavno i sigurno mjesto na kojem se događaju zanimljive pustolovine. On nije stran ili zastrašujući – on je naš dom. U tom razmišljanju usnila sam san.

U snu sam išla u srednju školu. Nisam znala gdje se nalazim niti što trebam činiti. Ali čim sam stigla u školu, srela sam četiri prijateljice koje sam znala iz crkve. Bile su veoma uzbuđene što me vide. Razgovarale smo, a kad je zazvonilo, otpratile su me u moju učionicu i pomogle mi pronaći moje knjige. Veoma su me brižno otpratile i pobrinule se da imam sve što trebam, tako da se više uopće nisam osjećala zbunjeno niti stresno. To je bilo divno.

Što to vama znači?

Pretpostavljam da većini vas srednja škola budi različite osjećaje, i lijepe i ružne.

Sa mnom nije tako. Obrazovala sam se kod kuće i više sam vremena provela učeći mandarinski na jednom sveučilištu u Kini nego što sam ga ikada provela u školi. Dakle, što god da bi vama mogla značiti srednja škola, meni to sigurno ne znači. Srednja škola za mene je nepoznato mjesto. U njoj gotovo nikada nisam bila i potpuno mi je strana. Sve što znam o bilo kojoj školi jest ono što sam vidjela na filmovima i na televiziji. To je nešto što, jednostavno, ne pripada mojemu svijetu.

Stoga, kad sam sanjala da idem u školu, odmah sam znala da je to odgovor na moje pitanje o tome kako predstaviti duhovni svijet kao prijateljsko, iako „strano“ i nepoznato mjesto. Shvatila sam da ljudi nemaju puno iskustva s duhovnim svijetom, kao što ni ja nemam puno iskustva sa školom.

Drugi razlog zašto je srednja škola savršena slika duhovnog svijeta jest taj što se radi o „školi duha“. Srednja škola slijedi nakon osnovne škole, ona je „iznad“ nje. Trebamo usmjeriti svoje misli na stvari koje su iznad. Iznad znači gore. To nije nešto dolje, nisko – to je visoko. Kao i srednja škola.

Naši nebeski prijatelji

Božja poruka u tom snu bila je da se ne trebamo brinuti zbog toga što osjećamo da je duhovni svijet nepoznato mjesto, na kojem se ne snalazimo – ondje imamo prijatelje. Prijateljice koje sam srela bile su iz moje crkve. U snu je naglasak definitivno bio na zajedništvu, na prijateljstvu. Njihovo odnošenje prema meni sve je promijenilo i preobrazilo moj osjećaj stresa i potištenosti u nešto što je bilo izdržljivo i davalo mi sigurnost.

Anđeli nas prate i pomažu nam da razumijemo što se zbiva u duhovnom svijetu. Možda nam je on nov i nepoznat, ali oni se u njemu dobro snalaze i ne smijemo se odvajati od njih.

Te prijateljice predstavljale su moje anđele u budnom životu (zato su me stalno pratile). Anđeli nas prate i pomažu nam da razumijemo što se zbiva u duhovnom svijetu. Možda nam je on nov i nepoznat, ali oni se u njemu dobro snalaze i ne smijemo se odvajati od njih. S njima se osjećamo ugodno i oni nas vode u k Bogu Ocu. S njima postajemo bliski prijatelji i s Isusom. A cijelo vrijeme surađujemo s Duhom Svetim. Sve te osobe dobro poznajemo. Oni su naša obitelj i možemo im vjerovati.

Duhovni je svijet njihov dom i oni su presretni što nam ga mogu pokazati. Zadovoljstvo im je pomagati nam i povesti nas u razgledavanje te se pobrinuti da se osjećamo ugodno na tom mjestu. Oni su duhovi i žarko nas žele ugostiti u svojem domu, a to je duhovni svijet.

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh