Duhovnost

NAJNEČOVJEČNIJA LIČNOST KOJU SE IKADA VIDJELO

Kako je Isus STVARNO izgledao na križu Možda je tama koja je u podne sišla na Golgotu, sišla kako bi prisutnima sakrila te stvarnosti, da ih ne vide?

Foto: Screenshot

 

Uvjerena sam da je Isus kada je bio na križu, izgledao kao najnečovječnija ličnost koju se ikada vidjelo. Vjerujem da je njegovo tijelo bilo tako unakaženo boli, da se ne bi moglo ni prepoznati je li bio čovjek i ljudsko biće, jer možeš li zamisliti sve moždane bolesti svakog čovjeka od prvog do posljednjega koji će živjeti, i sve to na Isusovu tijelu? Možeš li na njegovu tijelu zamisliti sve tumore svakog, od prvog do posljednjeg, čovjeka?

Svaka vrsta šećerne bolesti svih ljudi svijeta bile su na njegovu tijelu! Imenuj bilo koju bolest: svaka je bila na njegovu tijelu. Na Isusovu je tijelu bila svaka vrsta svake bolesti svakog, od prvog do posljednjeg, čovjeka koji je živio i koji će živjeti na ovoj zemlji!

Ne vjerujem da je Isus na križu izgledao onako kako ga prikazuje većina slikara. Te slike ne prikazuju čak ni Isusa na njegovu putu na Golgotu!

„Za mnoge i radi mnogih je Sluga Božji postao objekt užasa i grozote; mnogi su bili zaprepašteni. Njegovo lice i cijela njegova pojava bila je iznakažena više nego bilo kojeg drugog čovjeka, a njegov oblik nije čak podsjećao na čovjeka – ali će isto tako zadiviti mnoge narode.“ (Iz 52,14; slobodan prijevod)

Zašto su bili tako užasnuti kad su ga promatrali? Zato što mu je tijelo izgledalo tako užasno! Možeš li zamisliti na njemu sve bolesti mozga, cijeloga svijeta? Možeš li zamisliti na njemu sve paralizirajuće bolesti? Milijuni bolesti, svake vrste, sve je bilo na njemu u istom trenutku.

Misliš li da su njegovi prsti bili pravilni? Ne, uvjerena sam da je njegovo tijelo bilo toliko izobličeno da ga ne bismo ni prepoznali. Zato su i rekli da je njegovo tijelo bilo objekt užasavanja i zaprepaštenja, a njegovo lice i cijela pojava iznakažena više od bilo koga drugoga, zato što ni jedan čovjek nije nikad ponio na svom tijelu toliko koliko je ponio Isus!

Možda je tama koja je u podne sišla na Golgotu, sišla kako bi prisutnima sakrila te stvarnosti, da ih ne vide?

Zatim, kaže Izaija:

„Ali se Jahvi svidje da ga pritisne bolima…“ Božja je volja bila da ga učini bolesnim! Zašto? Zato što je tebe i mene toliko ljubio da je na Isusa stavio sve ovo kako te bolesti ne bismo morali nositi ti i ja! (Iz 53,10)

Izaija dalje kaže:

„Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna ‒ radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše.“ (Iz 53,5)

Mi smo ozdravljeni i iscijeljeni!

ozdravljati bolesne autori charles i frances hunter nakladnik figulus Bd 800px

Iz knjige „Ozdravljati bolesne” autorâ Charlesa i Frances Hunter.  Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 72 umjesto 80 kuna možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh