Aktualnosti

ODGOVOR NA APEL ZA POMOĆ

IZVJEŠĆE „ZDENCA“ Zahvaljujući svim dobročiniteljima, osigurano je 550 dnevnih obroka i voda za potrebite u Venezueli do kraja godine! Nakon što je misionarka, s. Ljilja Lončar, uputila javnosti hitan poziv za pomoć potrebitima u Venezueli, u 10 dana na račun Zdenca uplaćeno je 227 128 kuna!

IZVJEŠĆE „ZDENCA“ Zahvaljujući svim dobročiniteljima, osigurano je 550 dnevnih obroka i voda za potrebite u Venezueli do kraja godine!

Foto: Zdenac

 

Dobročinitelji, hvala vam!

HVALA VAM! GRACIAS! BOG VAS BLAGOSLOVIO!

Nakon što je misionarka, s. Ljilja Lončar, uputila javnosti hitan poziv za pomoć potrebitima u Venezueli, u 10 dana na račun Zdenca uplaćeno je 227 128 kuna.

„Ovaj iznos omogućuje nam da povećamo broj dnevnih obroka i vode sa 400 na 550. Prikupljeni iznos dovoljan je do kraja 2020. godine.

Osim stalnih primatelja pomoći, svakodnevno dijelimo namirnice djeci, majkama, trudnicama, starcima, obiteljima i onima koje susrećemo, a mole za malo hrane.

Unatoč karanteni i zabrani kretanja za djecu, Oril, jedanaestogodišnjak s poderanom školskom torbom, na parkiralištu prehrambene trgovine Rios, moli za zalogaj hrane

Unatoč karanteni i zabrani kretanja za djecu, Oril, jedanaestogodišnjak s poderanom školskom torbom, na parkiralištu prehrambene trgovine Rios, moli za zalogaj hrane da ublaži glad. „Dolazim ovamo kad sam gladan. Živim s bakom.“ Dala sam mu vrećicu punu namirnica. Stavio ih je u poderanu torbu, i sretan, tri je puta rekao: „Hvala! Hvala! Hvala!“, te se trčeći uputio kući da baka nešto skuha.

Nastavljamo s prikupljanjem novčane pomoći za siromašne hrvatske obitelji u Venezueli, kao i za liječenje te lijekove za djecu, majke, kronične bolesnike, osobe s posebnim potrebama te za hitne intervencije.

To im omogućujete vi – svojom donacijom

Jedan je takav primjer trudnica Mary, supruga našeg mladog Hrvata. To joj je prva trudnoća. Svaki dan mora uzimati tabletu progesteron da sačuva trudnoću. Osim toga, pije željezo za anemiju. Oni to ne mogu kupiti. To im omogućujete vi – svojom donacijom. Sličnih je slučajeva puno.

Bezbroj je puta ponovljena riječ „Gracias!“, potrebitih Venezuelanaca.

Veliko hvala donatorima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, SAD-a, Rusije…

Djeca i svi koji primaju hranu svoga dana vas, svoje dobročinitelje obasiplju zagovornim molitvama i blagoslovima.“

 

s. Ljilja Lončar, Misionarka Milosrđa

 

PODACI ZA UPLATU

PRIMATELJ: Zdenac, I.G. Kovačića 39, 10370 Dugo Selo

IBAN: HR9023400091110984714

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: 90

SWIFT (za uplate iz inozemstva): PBZGHR2X

Opis plaćanja: Donacija za Venezuelu

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh