Duhovnost

ZANIMLJIVOST O NAŠIM ČUVARIMA

Anđeli su duhovna bića koja nas tiho vode i štite Svaka osoba na svijetu ima anđela čuvara (bez obzira na religijsku pripadnost). Teolozi tako vjeruju, a to je potvrđeno i u Katekizmu za mlade: svaka osoba prima od Boga anđela čuvara

Foto: Gavin Allanwood, Unsplash

Foto: Gavin Allanwood, Unsplash

 

Svaki čovjek ima svog anđela čuvara. On nije samo prijateljska osoba koja nas nadgleda, već stvarno duhovno biće koje nas tiho vodi i štiti.

Sam Isus otkrio je ovu istinu:

„Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima” (Matej 18,10).

Međutim, skloni smo o anđelima čuvarima razmišljati kao o utješnoj priči za djecu koja se boje mraka. Vrlo malo vjernika zaista, u svom srcu vjeruje u njih.

Ono što ne shvaćamo jest da su naši anđeli čuvari tu uz nas, spremni pomoći i da stalno kucaju na vrata čekajući da ih pozovemo u pomoć.

Pa tko su ta nebeska bića?

Donosimo činjenice o anđelima čuvarima koje nisu dovoljno poznate:

Anđeli čuvari su tu da nam pomažu

Katekizam opisuje anđela čuvara kao „pastira” koji nas treba zaštititi i voditi u vječni život. Njihov glavni cilj je da nam pomognu da dođemo u nebo i potiču nas da im se molimo svakodnevno, tražeći njihovu pomoć u svakoj potrebi.

Njihova imena

Anđeli čuvari imaju imena, koja im je dao Bog. Praksu dodjeljivanja imena svetim anđelima treba prekinuti, osim u slučajevima Gabrijela, Rafaela i Mihaela čija se imena nalaze u Svetom pismu.

Kad umremo, nećemo postati anđeli čuvari

Da, kad umremo, nećemo postati anđeli čuvari. Anđeli su zasebni dio Božjeg stvaranja i mi nećemo postati potpuno nova bića kad umremo. Ostajemo ljudi i kad budemo gledali Boga oči u oči, bit ćemo preobraženi i na kraju vremena primit ćemo svoja uskrsnula tijela.

Kako komuniciraju s nama

Anđeli čuvari komuniciraju s nama kroz misli, slike i osjećaje. Primarni način na koji anđeli čuvari komuniciraju s nama jest kroz naše intelektualne misli, slike ili osjećaje, a mi tu komunikaciju možemo ili prihvatiti ili odbiti.

Svaka osoba ima svog anđela čuvara

Svaka osoba na svijetu ima anđela čuvara (bez obzira na religijsku pripadnost). Teolozi tako vjeruju, a to je potvrđeno i u Katekizmu za mlade: svaka osoba prima od Boga anđela čuvara.

 

Molitvu anđelu čuvaru možete pronaći ovdje.

Izvor: Aleteia.org

Za Book.hr priredila V. P., odabrala A. P.

PREPORUKA! Knjiga Svakodnevni anđeli autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača Vinograd.hr za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh