Aktualnosti

MIJENJA ŽIVOTE

Udruga Zdenac čini da nemoguće postane moguće Udruga koja pomaže siromasima diljem planete, kako u domovini tako i u dalekim zemljama. Saznajte sve o njihovom radu i kako pomoći

Foto: Ben White, Unsplash

Foto: Ben White, Unsplash

 

Udruga Zdenac – Zdenac Milosrđa, neprofitna je organizacija civilnog društva, koja svoj rad temelji na kršćanskim vrednotama. Osnovana je 2003. godine u Splitu (Hrvatska) na inicijativu časne sestre i misionarke Ljilje Lončar, Misionarke Milosrđa, s ciljem da pomogne najpotrebnijima u Hrvatskoj i zemljama Trećeg svijeta.

Upoznajte se pobliže s radom udruge Zdenac

Tim povodom porazgovarali smo s dopredsjednicom Zdenca, Nives Muše.

„Udruga radi na duhovnoj izgradnji članova i promicanju kršćanskih vrijednosti u društvu s jakim i jasnim identitetom. Taj identitet prožet je kršćanskim poslanjem po smjernicama nove evangelizacije. Našim aktivnim zauzimanjem i zajedničkim djelovanjem mijenjamo živote bližnjima u potrebi i nemoguće postaje moguće”, govori.

Zanimalo nas je gdje sve udruga djeluje.

Djelovanje udruge

„Djelujemo u domovini: Učim živjeti je naziv projekta koji provodimo s djecom u Dugom Selu i Splitu u prostorima Zdenca (jedan iznajmljen jedan je naše vlasništvo donacija), te provođenje istog po školama u suradnji s vjeroučiteljima i vrtićima. Cilj i svrha projekta je voditi djecu Bogu i odgajati ih u solidarnosti i za solidarnost, te povezujemo prvu i treću generaciju kako bi djeca iskazivala više poštovanja prema starijima i imala više vremena za njih, a ujedno i usvajala njihovu životnu mudrost. Projekt Zrnca dobrote – pomažemo tri puta godišnje djecu samohranih roditelja, djecu do punoljetnosti”, kazala je.

Foto: Katt Yukawa, Unsplash

Foto: Katt Yukawa, Unsplash

 

Pomoć potrebitima

Udruga Zdenac svake godine daje 12 jednokratnih pomoći potrebitima u domovini, bilo obiteljima, bilo samcima. Osim toga, kako nam govori dopredsjednica Zdenca, svake godine realiziraju i jednu akciju popravka uvjeta stanovanja osobi ili obitelji. Otkrila nam je i u kojim sve zemljama pomažu potrebitima.

„U siromašnim zemljama pomažemo potrebitima. U Tanzaniji i Venezueli imamo svoje misije, gdje usko surađujemo sa župnicima, u Tanzaniji je naš misionar don Ante Batarelo. Radimo s djecom Odgoj u solidarnosti (pouke subotom), pomažemo starije osamljene. U Venezueli djeca su po čitavi dan u centrima: jedu, uče, odgajaju se (situacija u zemlji jako teška), to su djeca blagoslova”.

zemlje djelovanja

„Pomažemo sirotišta u Tanzaniji, Keniji, Kongu projektima Zaboravljena siročad i Snaga Božića. Projekt Zdenac znanja kumstva pomažemo u Ekvadoru, Kubi, Mozambiku, Tanzaniji, Nigeriji, Ugandi, Madagaskaru, Keniji i Kambodži. Zemlje u kojima djeluju su Venezuela, Ekvador, Kuba, Tanzanija, Nigerija, Mozambik, Uganda, Madagaskar, Kenija i Kambodža”, rekla nam je Muše.

Podržite rad udruge Zdenac

Pokret Misionara Milosrđa
Ivana Gorana Kovačića 39
10370 Dugo Selo
Hrvatska

+385 21 377 572

+385 21 377 572

[email protected]

Žiro račun / IBAN: HR9023400091110984714

Za Book.hr priredila Anamarija Pranjić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh