Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, kao da mi stalno fali vremena, kao da ništa ne stignem

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, kao da mi stalno fali vremena, kao da ništa ne stignem. Ne posvećujem dovoljno vremena Tebi. Ne posvećujem dovoljno vremena supružniku i nikako da se uskladimo. Odlučujem da ću danas donijeti odluku i napraviti svojevrsnu žrtvu za sebe, za svoj brak, za svoju obitelj – odredit ću si vrijeme za molitvu pa makar morao/morala ustajati ranije ili lijegati kasnije. Znam da ti to, Isuse, silno cijeniš, da nagrađuješ svaki naš trud i žrtvu. A to ustvari i nije toliko velika žrtva, a silan je blagoslov.

Ako koji dan i profulam, nema veze, neću odustati, neću se pokolebati, ponovno ću krenuti idući dan…

Odlučujem da ću nastojati posvetiti više vremena u miru – i svome supružniku i svojoj obitelji. Ne želim da me obveze odvuku od Tebe i od supružnika. Sigurno ti to tako nisi zamislio, Isuse, i nemoguće je da nemam 15 minuta ili pola sata dnevno da na miru sjednemo, popričamo. Znam koliko je vrijeme koje provedemo zajedno bitno i koliko nas izgrađuje. Pomozi nam da uredimo svoje vrijeme, Isuse. Ako koji dan i profulam, nema veze, neću odustati, neću se pokolebati, ponovno ću krenuti idući dan… Kakva je to milost! Hvala Ti, Isuse, na vremenu i strpljenju, za to što si uz mene, što si uz nas i naš brak! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Počet ću s time da si zadam vrijeme od 15 minuta, pola sata ujutro ili navečer, koje ću provesti u molitvi. Odredit ću da ću barem na 15 minuta dnevno sjesti sa supružnikom, pa makar „se kuća rušila“. Za sve drugo imam vremena, a za to kao nemam. Vrijeme s Bogom i supružnikom je dragocjeno i izgrađuje.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh