Preporučamo

U ZAGREBU

Financijski tečaj za mlade – otkrijte slobodu u kojoj vi upravljate novcem, a ne novac vama Tečaj „Crown“ zamišljen je kao tečaj za male grupe (10 polaznika) a prijave traju do listopada 2020. Tečaj je namijenjen osobama do 35 godina.

Foto: Pixabay 


Ne možemo biti nepošteni i u isto vrijeme ljubiti Boga.

Nerijetko se ponašamo kao da Bog nije sposoban dati nam sve što nam treba iako je tako obećao (Matej 6,33), i mislimo da moramo uzeti stvar u svoje ruke i raditi onako kako mislimo da je ispravno, čak i ako ponekad pri tome moramo lagati.

Ne shvaćamo da laganjem, nepoštenim radom nećemo ubrati dobre plodove. Činimo to jer svi to čine. Ako moj šef radi nepošteno, daje li mi to za pravo da i ja radim nepošteno? Ne razmišljamo o posljedicama našega čina. Mislimo da će Bog reći: „’Ajde, šef ti je bio nepošten pa ću i tebi progledati kroz prste.“ To ne ide tako. Svetost svake osobe osobna je odgovornost i odgovorni smo samo za svoje grijehe. Glavni šef je Bog i od njega trebamo učiti.

POŠTENJE JE PITANJE VJERE

Poštenje je pitanje vjere. Svaka poštena odluka jača našu vjeru u živoga Boga i dovodi nas bliže njemu.

Ako smo, naprotiv, nepošteni i više smo usmjereni prema vanjskim stvarima nego prema Isusu i našoj vezi s njim, tada niječemo Boga i kršimo prvu i najveću zapovijed. Nemoguće je ljubiti Boga svim srcem svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i svim umom svojim, a istovremeno se ponašati kao da ga nema i kao da neće vidjeti naša djela. Bilo da ih radimo skrovito, Bog sve vidi. Biblija kaže da nepošteni ljudi odbacuju Boga: „Tko živi poštenjem, boji se Jahve, a tko ide stranputicom, prezire ga“ (Mudre izreke 14,2).

KAKO SE PRIJAVITI?

Tečaj „Crown“ zamišljen je kao tečaj za male grupe (10 polaznika) a prijave traju do listopada 2020. Tečaj je namijenjen osobama do 35 godina.

Kroz 12 susreta otkrivat ćemo Božju volju za upravljanje financijskim sredstvima. Tečaj će se održati u Dubravi i počinje u listopadu (točan datum objavit ćemo krajem rujna). Ovim vas putem pozivamo da se prijavite i otkrijete slobodu u kojoj vi upravljate novcem, a ne novac vama. Za prijave i dodatna pitanja o tečaju možete se javiti na e-mail: [email protected]

Više o tečaju pročitaj ovdje. 

 

Katarina Jezerčić voditeljica je tečaja „Crown“. Studentica je poslovne ekonomije na Sveučilištu Libertas i animatorica za djecu u tvrtci „Animino“. Dvije godine radila je u banci gdje se susrela s financijskim sustavom te posjeduje iskustva na tom području. Sudjelovala je na tečaju na kojem je naučila kako na ispravan način upravljati svojim financijama, i tako graditi i odnos s Bogom.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh