Duhovnost

„GDJE BOG VODI ON I PROVIDI“

U Božjem Kraljevstvu ne nedostaje providnosti – nedostaje samo povjerenje Vjerujemo li mi Bogu? Vjerujemo li mu za našu osobnu financijsku situaciju? Vjerujemo li da će nadnaravno providjeti za nas u našem služenju?

Foto: Pixabay

 

Mnogo sam pisao o Božjoj sili i zaštiti. Ipak, providnost je jednako čudesan Gospodinov znak. U ovim posljednjim danima moramo biti otvoreni za nadnaravne načine na koje Otac skrbi za potrebe svoje djece. Čuo sam izreku: „Gdje Bog vodi, on i providi“ i potpuno se s njom slažem. U tisućama smo prilika vidjeli kako se Gospodin očituje savršenom providnošću, i u osobnoj obitelji, i u nacionalnoj crkvenoj obitelji.

Gospodin traži one kojima može povjeriti svoje financije. U Božjem Kraljevstvu ne nedostaje providnosti – nedostaje samo povjerenje.

Vidimo li Božje financijske i materijalne blagoslove u svjetlu vlastite koristi ili napredovanja Kraljevstva?

Može li nam se povjeriti sve čime nas Bog želi blagosloviti? Naša reakcija na ovo pitanje dio je odgovora. Vidimo li Božje financijske i materijalne blagoslove u svjetlu vlastite koristi ili napredovanja Kraljevstva? Budimo iskreni, previše je vođa izjednačilo ove pojmove. Čak su i u Pavlovo doba propovjednici padali na tom ispitu.
„Jer nismo mi kao mnogi koji iskrivljuju riječ Božju.“ (2 Kor 2,17)

Budući da mnogo putujem svijetom, vidio sam i previše pastora koji stječu izvanredno osobno bogatstvo, čak i kada njihova zajednica trpi siromaštvo. To mora slamati Gospodinovo srce.

Potrebno je imati vjere da bismo iskoračili u situacije u koje nas je Bog pozvao, a za koje su potrebna sredstva koja nemamo

Kako ima teškoga nerazumijevanja Božjega prosperiteta za njegov narod, tako ima i turobnoga straha da nas On neće financijski blagosloviti. Potrebno je imati vjere da bismo iskoračili u situacije u koje nas je Bog pozvao, a za koje su potrebna sredstva koja nemamo. Ponovno, kvalifikacija je Božje vodstvo. I dodajmo još da ne smijemo biti lijeni ili nepripremljeni te se dovesti u situaciju da u očaju tražimo Boga.

U ovim posljednjim danima vjerujem da će mnogi biti pozvani iskoračiti u vjeri, ne zbog osobne koristi, već kako bismo vidjeli napredak Božjega kraljevstva

Ponovno moram upitati, vjerujemo li mi Bogu? Vjerujemo li mu za našu osobnu financijsku situaciju? Vjerujemo li da će nadnaravno providjeti za nas u našem služenju? U ovim posljednjim danima vjerujem da će mnogi biti pozvani iskoračiti u vjeri, ne zbog osobne koristi, već kako bismo vidjeli napredak Božjega kraljevstva.

duh gospodinov korice 3dIz knjige „Duh Gospodinov je na nama” autorâ dr. Lesliea Keegela i Roberta Hunta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh