Obitelj

MOLITVA TREBA CILJ

Evo što činiti kad vam se molitva više čini kao teret nego kao blagoslov Dok god se naša molitva vrti oko starih, umornih stvari i fraza, ne možemo očekivati da ćemo u njoj ikada susreti Boga, već će to biti samo još jedan molitveni sastanak

Foto: Pixabay


 

Pretpostavljam da, ako ste mi imalo slični, često pomislite da još uvijek niste zagrebli niti površinu molitve. Molitva vam se čini više kao teret nego kao blagoslov, nešto što osjećate kao obvezu i nužnost, ali vam ona ne daje radost niti životnost.

Molitva treba cilj

Dok god se naša molitva vrti oko starih, umornih stvari i fraza, ne možemo očekivati da ćemo u njoj ikada susreti Boga, već će to biti samo još jedan molitveni sastanak

Ono što sam ja shvatio, jest da problem nije nedostatak želje ili vjere s naše strane, već da molitva ne djeluje u vakuumu. Molitva treba cilj. Molitva treba usmjerenje i svrhu. Dok god se naša molitva vrti oko starih, umornih stvari i fraza, ne možemo očekivati da ćemo u njoj ikada susreti Boga, već će to biti samo još jedan molitveni sastanak.

Stajao sam uz postelju jednoga dragog člana obitelji, gledajući kako netko koga volim prelazi u vječnost a da nije nikada prihvatio Isusa kao Spasitelja

Zato vas potičem da date svojoj molitvi usmjerenje, onako kako osjećate da Gospodin to od vas traži. Ali ako želite takav cilj koji će, prema mojem iskustvu, odvesti vašu obitelj putem na kojem molitva stvarno djeluje, možda će vas zanimati moja priča.

Stajao sam uz postelju jednoga dragog člana obitelji, gledajući kako netko koga volim prelazi u vječnost a da nije nikada prihvatio Isusa kao Spasitelja, usprkos svim mojim nastojanjima da mu govorim i svjedočim o njemu. Tog sam si trenutka obećao da više ni jedan član moje obitelji neće napustiti zemlju a da barem ne čuje od mene istinu o evanđelju i imenu Isusa Krista.

Svaki put kada Bog odgovori na naše obiteljske molitve, na molitve naših supruga i djece, potvrđujući da je još jedna vjernička duša među našom rodbinom i svojtom, kao i prijateljima, izazvala slavlje kakva nema na ovom svijetu

Snažno sam motiviran vizijom koju Bog daje u Pismu i uvijek ponovo zapanjen poučnom metodom usporedbe. U središtu njegovih priča o izgubljenoj i nađenoj ovci, o izgubljenu i nađenu novčiću i o povratku izgubljenog sina, Isus opisuje prizor koji se odvija u nebu kad god izgubljeni grešnik iz carstva tame i smrti prijeđe u carstvo svjetlosti i života, preobražen vjerom. „Kažem vam, tako će na nebu biti veća radost zbog jednog obraćena grešnika negoli zbog devedeset i devet pravednika kojima ne treba obraćenja.“ (Lk 15, 7) Moj je stric prouzročio nevjerojatno slavlje u nebu. Moj stric bit će svečano primljen u Božje vječno prebivalište. Svaki put kada Bog odgovori na naše obiteljske molitve, na molitve naših supruga i djece, potvrđujući da je još jedna vjernička duša među našom rodbinom i svojtom, kao i prijateljima, izazvala slavlje kakva nema na ovom svijetu. Tko ne bi bio motiviran moliti za nekoga ako zna što Bog ima u planu za njega po ljubavi koju mi već za njega osjećamo?

"Vjeruju li vaša djeca?"

Iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?“ autora Terencea Chatmona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh