Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Bože, stvori u meni osjetljiv duh, srce koje se dade poučiti i pozitivan stav kako bih ojačao/ojačala i obnovio/obnovila svoj brak

RAZMATRANJE I MOLITVA


I danas želim razmišljati i donijeti osjećaje sebe i supruga/e, sve one pozitivne na kojima ti zahvaljujem Oče iz dubine srca, zbog kojih naš brak tvojom milošću i strpljenjem, ljubavlju kojom imaš za nas živi, a često toga nismo ni svjesni niti smo za to zahvalni. Upravo su nas oni doveli jedno drugome, upravo si nas preko njih spojio, upravo su nas oni razveseljavali, punili nam srca i dan danas to i čine, ta čežnja koju si stavio jedno prema drugome. No donosim ti i sve negativne osjećaje ili one koje mi smatramo negativnima, a koji nas zbog našeg neshvaćanja često odvajaju jedno od drugoga. Možda su upravo zbog tih negativnih oni pozitivni nekako prikriveni, pa smatramo da ovih pozitivnih i nema. Ne želim prihvatiti tu laž, makar se osjećam možda ovog trena „potonulo“, jadno, nezainteresirano, jer želim shvatiti da mi ti Bože govoriš da mi upravo ti negativni osjećaji često lažu, a s druge strane poručuju nešto jako bitno o meni i mome stavu, mome srcu, da ljubav i poštovanje nisu isključivo osjećaji, već odluka i vjernost kojom na koncu ako ustrajem ja budem ispunjen/a, blagoslovljen/a i u miru najviše. I sve može biti obnovljeno, samo ukoliko to JA želim.

Želim li imati osjetljiv duh, srce koje se dade poučiti i pozitivan stav kako bi obnovio/la svoj brak?

Možda se pitam ima li sve smisla pošto moj supružnik nije kao ja, ne reagira kao ja i imam osjećaj da mu/joj nije stalo i da tih osjećaja koji su nas držali jednostavno nema. Želim li biti taj/ta koji će svojom vjerom, ustrajnošću i odlukom obnoviti svoj brak, jer ja to mogu, na to sam pozvan/a. Želim li to, odlučiti se na to? Želim li imati osjetljiv duh, srce koje se dade poučiti i pozitivan stav kako bi obnovio/la svoj brak? Ukoliko ne želim, sličan/a sam Izraelcima koji su jako brzo zaboravili sva dobročinstva i milosti koju im je Gospodin dao u pustinji i izradili si svoje zlatno tele, tele povreda, sebičnosti, bijesa, nezahvalnosti, svoga prava i izgubili su svoje srce.

Bože, stvori u meni osjetljiv duh, srce koje se dade poučiti i pozitivan stav kako bi obnovio/la i ojačao/ojačala svoj brak!

Možda zvuči ružno, ali upravo sam takav/takva, ako ne želim ustrajati. Ili želim biti poput Mojsija koji je bio iznevjeren, okrenuli su mu leđa, ali nije dao da oni budu uništeni, već je unatoč svemu molio za spas svoga naroda, iako je po osjećajima imao svo pravo reagirati drugačije. (Izl 32,7-14) Zašto je to napravio? Jer je bio vjeran, odlučan, pun ljubavi i jer je znao koliko mu je Bog oprostio i smilovao mu se, pa je istom mjerom uzvratio. Želim li djelovati u braku kao Izraelci ili Mojsije? Bože, stvori u meni osjetljiv duh, srce koje se dade poučiti i pozitivan stav kako bi obnovio/la i ojačao/ojačala svoj brak!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Uvijek imajmo na umu, iako smo povrijeđeni i neko vrijeme ne možemo reagirati zbog osjećaja koji nas obuzimaju, da na koncu mi biramo što ćemo napraviti. Osjećaji su stvarni, ali lažu, osjećaji su u takvim situacijama suprotni vjeri i odluci, a to Bog od nas traži, jer tu se vidi kakov je naše srce. Možda je izranjeno, zasigurno, ali mogu ga donijeti k Bogu i moliti za snagu, iscjeljenje ili se mogu opravdavati. Opravdavanje na koncu donosi nemir i udaljavanje od Boga, borba i odluka na koncu donosi mir i poene na Nebu. Izbor je moj!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh