Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Želim li provesti život u okrivljavanju supružnika za probleme u našem braku?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Želim li provesti život u okrivljavanju supružnika za probleme u našem braku? Želim li se opravdavati njegovim/njezinim krivim postupcima, dok svoje najčešće ne vidim? Želim li stvari nastaviti gledati na taj način: „Ako se on/a ne promijeni, naš je brak, naš odnos, naša obitelj „osuđena“ na loš život?“ Je li to Božji plan za moj brak, obitelj? Kako na to gledam? U što vjerujem, što me vodi, što mnome upravlja? Želim li prihvatiti istinu i uzeti svoj „križ“, „križ“ da budem prvi/a koji/a će ljubiti, poštovati, žrtvovati se, odricati, opraštati, moliti, bodriti, jačati, ohrabrivati? Ili mislim da je to, s obzirom na trenutne okolnosti ili događaje iz prošlosti, nemoguće? U što vjerujem, čemu se nadam? Ili sam izgubio/la nadu? Što ako je blagoslov braka, naš mir, vječni život naše obitelji, moga supružnika, moj vječni život – u mojim rukama, u mojim odlukama, shvaćanju, a ja to odbijam vidjeti i prihvatiti? Što ako su me svijet i sotona uvjerili u laž prezentirajući mi ju kao istinu, a ja tonem sve dublje? Zar i dalje ne shvaćam da sam „ratnik“ koji je pozvan svaki dan boriti se za svoj brak? Zar ne vidim da svijet želi uništiti moju obitelj svojim sebičnim predlošcima i savjetima?

Ne daj, Oče, da me svijet i dalje zavodi!

Zar mi Bog ne kaže da će me istina osloboditi (Iv 8,32)? Zašto onda imam osjećaj da sve više tonem u takvome, pogrešnome funkcioniranju i gledanju? Što je onda istina? Želim zastati i razmisliti. Je li istina da sve prvenstveno ovisi o mome supružniku? Ili ću svaki dan odabirati biti blagoslov svome braku, gledajući u tebe, Kriste, uzimajući svoj križ i slijedeći te? Što to znači? To znači da jedino tako mogu pobijediti ovaj svijet, jedino ako budem sličan tebi, Kriste, milosrdan/a. Jedino tako mogu živjeti u istini, jer ako nastojim život i brak spasiti po „svjetovnim“ pravilima, izgubit ću se, a ako „izgubim“ život slijedeći tvoje naume i savjete, Isuse, onda ću ga spasiti. Jer što mi koristi ako sve zadobijem, a sebe izgubim, a svijet mi nudi upravo to – „sve“ (Iv 9, 23-25)?!

Oče, otvori mi oči da gledam radost i spas svoga braka i života u tvome pozivu da se odreknem sebe i predam tebi, da živim za tebe, za brak, da svaki dan budem ratnik uz vodstvo tvoga Duha Svetoga. Ne daj, Oče, da me svijet i dalje zavodi! Odričem se u Isusovo Ime svih svjetovnih savjeta i ljudi koji me odvlače od istine i biram Krista. Istino, Kriste, ispuni me, oslobodi me, vodi me!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Malo sagledaj stvari i vidi što je istina: kada si uistinu sretan/a, što nudi Krist, a što svijet?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh