Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Zašto tako reagira, zašto se tako ponaša?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Želim danas razmisliti o situacijama kada imam loš dan ili možda i više loših dana, jednostavno ne mora biti ni suprug/a kriv/a, a možda smatram da jest ili uistinu jest svojim ponašanjem tome pridonio/pridonijela. No možda se dogode jednostavno takvi dani, padnem i u vjeri i razni pritisci me slome, sam po sebi se ne osjećam dobro. No u tim situacijama obično nemam volje, često sam i ljut/a, znadem reagirati burno i imam nekako osjećaj da mi sve i svi idu na živce, pa tako i suprug/a. No, nakon nekog vremena, sve to popusti i nekako se primirim i shvatim da sam učinio/la određene krive stvari. Kako onda reagiram i što napravim? Ispričam li se? Ili smatram da to nije potrebno? Ili, iako sam se ja smirio/la, nevezano za sve smatram da bi moj/a suprug/a trebala automatski reagirati mirno, ali to ne napravi. I što onda ja napravim?

Meni je sve opravdano i dozvoljeno…

Ljut/a sam jer mislim, ako sam se ja smirio/la, zašto je sad on/a ljut/a?! Kako ja reagiram kada je obrnuta situacija, smireno ili bez razumijevanja? Ili smatram da moj/a suprug/a nema loših dana ili da ih ne bi trebao/la imati? Zar on/a nije čovjek, kao i ja slab/a, sa pravom da nekada i pogriješi, ali da se ispričamo jedno drugome, da oprostimo jedno drugome? Ili sve nekako zadržavam za sebe, nekako je meni sve opravdano i dozvoljeno, on/a je često nezreo/la, izaziva probleme, nije mu/joj stalo, no ukoliko se ja ponašam na identičan način često puta? Koliko razmišljam o svojim postupcima? Koliko opravdavam svoje krive postupke? Koliko sam strpljiv/a i koliko baš iz razloga što znam da sam i ja slab/a, da griješim, želim biti milosrdan/milosrdna prema suprugu/supruzi jer znam da je to ispravno i da bi ja htio da se prema meni tako ponaša on/a.

Nadoknadi ovog trena Isuse mome/mojoj suprugu/supruzi svaku i najmanju bol

Možda da upravo i prikažem tu strpljivost i blagost prema suprugu/supruzi, pa i onda kada on/a to nije prema meni, kao pokoru za svoje krive reakcije i za njegov/njezin blagoslov. Molim te Isuse, otvori mi oči da vidim istinu, da vidim sebe kakav/kakva jesam. Ti si došao na svijet radi grešnika, a ne radi pravednika. Ako kažem da nisam grešnik, sam sebe isključujem iz milosti koju mi daješ. Oprosti mi! Nadoknadi ovog trena Isuse mome/mojoj suprugu/supruzi svaku i najmanju bol koju sam mu/joj nanijela/nanio svojim mislima, riječima i djelima. Obrati, blagoslovi, oslobodi i spasi moga/moju supruga/u.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto smo pristrani prema sebi, bez milosti, bez razmišljanja o tome da prečesto optužujemo supruga/u za ono što često sami radimo. Božja je Riječ jasna, ne sudimo da ne budemo suđeni. No razmislimo logički, po čemu ja zaslužujem nešto više, po čemu su moja djela ispravnija i mogu biti odobrena, dok mojem suprugu/supruzi nisu? Zašto smatram da sam ja bolji/a suprug/a, čovjek? Itekako sam vrijedan/a, ali sam sebe obezvrjeđujem ukoliko opravdavam svoja kriva djela prema osobi koju silno volim! Zato, pokaj se, ispričaj se i ustraj u Istini!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh