Josip Lončar

NIŠTA NEVAŽNO

Zašto da jedni druge ranjavamo? Poštujmo svačiju odluku

Zašto da jedni druge ranjavamo? Poštujmo svačiju odluku

Foto: Shutterstock

 

I danas će u Hrvatskoj umrijeti barem deset ljudi u strašnim mukama. Većina njih neće se boriti za život jer, po pričanju onih rijetkih koji su preživjeli teži oblik COVID-a, žele samo čim prije umrijeti. Molimo za sve one koji nagovaraju na cijepljenje i one koji odgovaraju od cijepljenja. Jesmo li zaista sigurni da neće umrijeti od cjepiva onaj koga nagovorimo da se cijepi? Jesmo li zaista sigurni da neće umrijeti od COVID-a onaj koga smo odgovorili od cijepljenja? Trebamo li nekoga nositi na duši? Ne šaljimo nikome ni ‘za’ ni ‘protiv’ sadržaje. Zašto da jedni druge ranjavamo? Poštujmo svačiju odluku.

Ako nekoga zanima više informacija, naći će ih sam. Nemoj ti biti taj koji će mu ‘pomoći’. Nemojmo ponižavati ni one koji su izgubili voljene zato što se nisu cijepili, kao ni one kojima je netko umro nakon što se cijepio. Jer, koliko god se i jedni i drugi trudili spašavati ljude od smrti, u isto vrijeme sijemo razdor i mržnju koji na kraju mogu rezultirati vječnom smrću. Kad si sljedeći put u napasti da pošalješ takvu poruku, prvo se zapitaj što zapravo želiš time postići; zapitaj se hoćeš li nekoga time povrijediti i uplašiti ili će mu tvoja poruka donijeti mir u srce. U ime Božje, molim Vas ne šaljite mi više poruke ni ‘za’ ni ‘protiv’. Rado ću primiti poruke uvažavanja različitih mišljenja. Amen.

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh