Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Daj da moje greške i rane iz prošlosti ne budu kamen spoticanja i izgovor da neke stvari ne učinim ili da ih, sada i u budućnosti, činim krivo

RAZMATRANJE I MOLITVA

Danas ti, Gospodine, donosim sve osobe koje su me tijekom moga života ranile, zbog kojih sam možda stvorio/la krive stavove, učinio/la kriva i grešna djela, možda počinio/la neko zlo, a danas upravo to u meni stvara osjećaj krivnje ili pak optužujem druge, supružnika. Možda upravo to danas reflektiram i u odnosu prema svome supružniku tako da mu/joj teško opraštam i kao da se u pojedinim situacijama, odnosima ne mogu smiriti.

Dođi, Isuse, u svaki takav susret. Dođi, Isuse. Predajem ti svaki trenutak, napose one trenutke koji su me posebno ranili i svaki trenutak kada sam ja, svjesno ili nesvjesno, ranio/la druge. Kajem se za svaki grijeh i ovog trena odlučujem oprostiti tvojom milošću i opraštam svima koji su povrijedili mene, i molim za sve one koje sam ja povrijedio/la. Oslobodi me, Isuse, svake posljedice mojih krivih i grešnih radnji i molim te da se ovog trena snagom Duha Svetoga rodim odozgor kao novi supružnik, kao novi čovjek, slobodan/na za tebe.

Želim, Gospodine, gledati u budućnost, ne želim se optuživati

Daj da prihvatim sve blagoslove koje imaš za moj brak. Neka moj brak ovog trena bude rođen ponovno u sili Duha Svetoga, neka se obnovi sve što je porušeno, neka srce moga supružnika bude slobodno od svih krivih stavova. Želim, Gospodine, gledati u budućnost, ne želim se optuživati, već želim shvatiti da ti želiš, i prihvaćaš me upravo takvog/takvu, da mi praštaš moje grijehe ukoliko se kajem, da čezneš da dođem k tebi i, ono najvažnije, da se odvažim i odlučim krenuti u budućnost. Da, želim krenuti u budućnost, ma kako mi se sada neke stvari činile nemogućima, napose ukoliko postoje određene prepreke, neslaganja ili situacije koje mi govore da sve ide krivo. Gospodine, ti sve izvodiš na dobro onima koji te ljube.

Prihvaćam slobodu i odlučujem se za blagoslovljenu budućnost u tebi, Kriste

Daj da moje greške i rane iz prošlosti ne budu kamen spoticanja i izgovor da neke stvari ne učinim ili da ih, sada i u budućnosti, činim krivo, napose u odnosu prema suprugu/supruzi. Molim te, daj mi snage i vodi me da u budućnost gledam zahvalno i sretno prepuštajući sve u tvoje ruke. Jer upravo ti tada pokazujem da te volim i da ti vjerujem, upravo je to najbolja stvar koju mogu učiniti i za one koje sam povrijedio/la.

Hvala ti, Isuse, što je tvoja istina drugačija, ljepša i spasonosna, baš suprotna ovome svijetu i mojim stavovima, koji me često guše. Prihvaćam slobodu i odlučujem se za blagoslovljenu budućnost u tebi, Kriste.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često nas određene situacije iz prošlosti guše i stvaraju nam probleme u braku, a da toga uopće nismo svjesni. Bitno je oprostiti samima sebi, jer ako to ne učinimo, pravimo se većima od Boga, koji nam sve oprašta i zove nas. Isto tako, bitno je moliti za one koje smo ranili, koje smo možda naveli na grijeh ili smo s njima griješili, kako bi se slomila svaka posljedica grijeha, kako bismo se spasili mi i drugi. Zato, ne optužuj se, ne žalosti se, prilika je pred tobom, ne daj se prevariti. Na tebi je izbor. Odvaži se!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh