Duhovnost

PREBIVATI U BOGU

Zamisli malenu djevojčicu koja držeći oca za ruku hoda kroz gusti gradski promet… Iako možda ne znaš točno kamo ti je poći, znaš da onaj koji jest Put ostaje uz tebe i zato nećeš zalutati

Zamisli malenu djevojčicu koja držeći oca za ruku hoda kroz gusti gradski promet...

Foto: Pixabay

 

Usmjeravam tvoje korake, iako se put pred tobom može činiti pun opasnosti. Taj put pun je nesigurnosti jer ćeš morati donijeti odluke raspolažući s minimalno informacija kako bi izabrala smjer kojim ti je ići. Svaki sljedeći korak čini se riskantnim jer koračaš u nepoznato. Najbolje što možeš učiniti jest priviti se uz mene. Zamisli malenu djevojčicu koja držeći oca za ruku hoda kroz gusti gradski promet. Oko nje se događa toliko toga što bi moglo pobuditi njezinu nesigurnost i strahove, ali ona čvrsto drži oca za ruku i zna da će je on sigurno dovesti na odredište.

Zapamti da je najvažnija odluka u svakome trenutku ostati u komunikaciji sa mnom

Iako možda ne znaš točno kamo ti je poći, znaš da onaj koji jest Put ostaje uz tebe i zato nećeš zalutati. Ja sam vladar tvoga života koji usmjerava tvoje korake takvom lakoćom da ti se čini kao da je svaki korak nasumičan. Reci mi o svojim strahovima i nesigurnostima. Pričaj mi o svome strahu da ćeš donijeti krivu odluku. Zapamti da je najvažnija odluka u svakome trenutku ostati u komunikaciji sa mnom. Držeći me čvrsto za ruku, ideš korak po korak putem čiji kraj ne vidiš.

ISUS JE ŽIV

Od Jahve su koraci čovječji, i kako da čovjek razumije svoj put?
Izr 20,24

Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.
Iv 14,6

Srce čovječje smišlja svoj put, ali Jahve upravlja korake njegove.
Izr 16,9

Ta u vjeri hodimo, ne u gledanju.
2 Kor 5,7

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh