Duhovnost

POVJERI ISUSU ONE KOJE VOLIŠ

ISUSOVA ULOGA, NE TVOJA Ponekad misliš da je tvoj zadatak spašavati one do kojih ti je stalo… Ne možeš igrati Isusovu ulogu u nečijemu životu bez obzira koliko čezneš za time da pomogneš toj osobi

ISUSOVA ULOGA, NE TVOJA: Ponekad misliš da je tvoj zadatak spašavati one do kojih ti je stalo

Foto: Pixabay

 

Meni povjeri ljude koje voliš. Mnogo su sigurniji kada su u mojim, nego u tvojim rukama.
Ponekad misliš da je tvoj zadatak spašavati one do kojih ti je stalo.

Često se osjećaš odgovornom pronaći rješenje problema koji muči osobu koju voliš. Bacaš se naglavačke ne bi li riješila taj problem misleći da je to tvoja dužnost, ali želim da budeš slobodna od toga: to je moja uloga, ne tvoja

Često se osjećaš odgovornom pronaći rješenje problema koji muči osobu koju voliš. Bacaš se naglavačke ne bi li riješila taj problem misleći da je to tvoja dužnost, ali želim da budeš slobodna od toga: to je moja uloga, ne tvoja.

Ne možeš igrati moju ulogu u nečijemu životu bez obzira koliko čezneš za time da pomogneš toj osobi

Ja sam taj koji donosi promjenu u čovjekov život na način na koji mislim da treba. I ti si dio toga procesa, ali znaj da sam ja Stvoritelj i Upravitelj događaja. Moj je scenarij potrebno slijediti, a ne pisati svoj. Ne možeš igrati moju ulogu u nečijemu životu bez obzira koliko čezneš za time da pomogneš toj osobi.
Ako zaista osjećaš neodoljivu želju da spasiš ljubljenu osobu, razmisli o kvaliteti svoje ljubavi. Uči od mene jer imam svu vlast na nebu i na zemlji: mogu spasiti ili preusmjeriti život komu god to želim učiniti. Moja je volja bila stvoriti čovjeka koji će moći izabrati dobro ili loše. Želio sam da čovjek sam u slobodi izabere hoće li me ljubiti ili neće. Ljubav bez izbora nije prava ljubav!

Mogu preobraziti živote tvojih voljenih na način kakav ti ne možeš ni zamisliti

U molitvi otpusti one koje voliš i prepusti ih mojoj zaštiti i brizi. Savladaj nagon koji te tjera rješavati sve njihove probleme. Umjesto toga, radije odvoji vrijeme kako bi ih saslušala i molila za njih. Vjeruj u moju ljubav i moju beskonačnu mudrost. Mogu preobraziti živote tvojih voljenih na način kakav ti ne možeš ni zamisliti. Dok mi u molitvi predaješ „svoje” ljude, prepusti se mojoj ljubavi koja neće nikada iznevjeriti ni tebe ni njih.

ISUS JE ŽIV

Isus im pristupi i prozbori: „Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji!
Mt 28,18

Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti – Njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu za sva pokoljenja vijeka vjekovječnoga! Amen.
Ef 3,20-21

Objavi mi jutrom dobrotu svoju jer se uzdam u tebe. Put mi kaži kojim ću krenuti jer k tebi dušu uzdižem.
Ps 143,8

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh