Obitelj

OBITELJSKI STOL

Zajednički objed, kada je cijela obitelj okupljena za stolom, sveto je vrijeme Danas su obitelji željne vremena koje bi provele zajedno

Foto: Pixabay

 

Danas gotovo da je zaboravljena važnost tih trenutaka koje obitelj provede zajedno za stolom. Pažnju nam odvlače razni elektronički uređaji uvlačeći nas u komunikaciju ili privid komunikacije s nekim drugim tko uopće nije ovdje, pored mene.

Umjesto da uživamo u razgovoru sa svojom obitelji i posvetimo im svu svoju pažnju, nju nam vrlo brzo odvuče neka poruka ili obavijest koju nam je signalizirao mobitel i preusmjeri je na vrlo površne stvari

Umjesto da uživamo u razgovoru sa svojom obitelji i posvetimo im svu svoju pažnju, nju nam vrlo brzo odvuče neka poruka ili obavijest koju nam je signalizirao mobitel i preusmjeri je na vrlo površne stvari. Uvijek se u restoranima čudim sceni gdje dvoje, ili više ljudi sjedi zajedno za stolom, a svaki je od njih zaokupljen svojim ekranom i ignorira onog drugog.

Kao što je dužnost muškarca nahraniti obitelj, tako je njegova dužnost i pobrinuti se da kvalitetno provedu vrijeme kada su zajedno

Danas su obitelji željne vremena koje bi provele zajedno. Kao što je dužnost muškarca nahraniti obitelj, tako je njegova dužnost i pobrinuti se da kvalitetno provedu vrijeme kada su zajedno. Obiteljski je stol mjesto razgovora, opuštanja, rasprave, smijeha, prepričavanja dnevnih događaja, oslanjanja jednih na druge. To je vrijeme kada se napunjamo jedni drugima i obnavljamo snagu.

Vrijeme zajedničkog objeda vrijeme je za obitelj i u tom trenutku ništa ne može biti važnije od toga

Zajednički objed, kada je cijela obitelj okupljena za stolom, sveto je vrijeme. Sjećam se da kada sam kao dječak zvao svoga prijatelja u vrijeme večere, s druge strane se čuo zvuk zauzetosti linije. Naime, u njegovoj bi obitelji uvijek podigli telefonsku slušalicu prije večere kako ih u to vrijeme nitko ne bi ometao pozivom. Poznavao sam obitelji koje u vrijeme zajedničkog objeda nisu čak otvarale vrata sve da im je netko zvonio ili kucao na njih. Vrijeme zajedničkog objeda vrijeme je za obitelj i u tom trenutku ništa ne može biti važnije od toga. Ako to u vašoj obitelji još nije praksa, uvedite je. Izborite se za to da to vrijeme provedete isključivo upućeni jedni na druge.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata! Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete kupiti ovdje. Više o knjizi saznajte ovdje.

Preporučamo ti i ovaj članak u kojem se nalazi i molitva prije/poslije jela:

Ne sjedaj za stol s bilo kakvim lošim mislima, da đavao ne bi pretvorio hranu tebi u štetu i piće u bolest

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh