Roditelji i djeca

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Očevi, sačuvajte svoje kćeri od negativnih misli Recite joj, kada god je prilika, a i kad to nije, da je savršena upravo onakva kakva jest. To će joj značiti mnogo više od provokacija grupe ljubomornih djevojčica koje je žele povrijediti ružnim komentarom, a sve iz vlastite nesigurnosti

Sačuvajte kćer od negativnih misli

Foto: MabelAmber, Pixabay

 

Kada vaša kći misli da je debela ili ružna, da je preniska ili previsoka, da ima previše prištića po licu, samo je saslušajte.

Ona treba iz vaših usta čuti da je lijepa iznutra i izvana te da ako joj tko poručuje nešto drugačije, da to čini jer se želi osjećati nadmoćnim nad drugima

Kada kaže sve što je muči, recite joj da nas je Bog sve stvorio različitima i da On kao savršen Bog ne griješi u svom stvaranju te je zato ona stvorena savršeno. Ona treba iz vaših usta čuti da je lijepa iznutra i izvana te da ako joj tko poručuje nešto drugačije, da to čini jer se želi osjećati nadmoćnim nad drugima.

Svakoga dana možete joj, svojim riječima i postupcima, poručiti koliko je vrijedna i divna i tako ćete je sačuvati od negativnih misli

Važno je da pazite na sljedeće: ne čekajte da netko ili nešto poljulja samopouzdanje vaše kćeri pa da joj tek onda pomognete graditi. Svakoga dana možete joj, svojim riječima i postupcima, poručiti koliko je vrijedna i divna i tako ćete je sačuvati od negativnih misli. To ne znači da i ona ponekad neće pokleknuti pred uvjeravanjima svijeta da nije dovoljno lijepa. Recite joj, kada god je prilika, a i kad to nije, da je savršena upravo onakva kakva jest. To će joj značiti mnogo više od provokacija grupe ljubomornih djevojčica koje je žele povrijediti ružnim komentarom, a sve iz vlastite nesigurnosti.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh