Duhovnost

UZ DANAŠNJE EVANĐELJE

VIDEO Petar nije tražio nikakvih pojašnjenja od Isusa premda mu je on naložio da ostavi sve Kad god čitam kako je ostavio mreže s ribama, duboko me dirnu njegov mir i poslušnost

Foto: Screenshot | YouTube

Postajemo sveti kad se odvajamo od svega što ne predstavlja Boga, da bismo se svom pozornošću i svim snagama mogli privinuti uz njega.

Svaki cilj, čak i onaj najnečasniji, može zaokupiti našu pozornost na tako zadivljujući način da naposljetku naš život može učiniti promašenim. Samo postojanje koje je odvojeno od svega, da bismo postigli istinski cilj – Boga, možemo nazvati uspjelim. (…)

Petar si nije naštetio

Odvajanje nije samoozljeđivanje, nihilacija sebe i svojih žudnja, nego samo preusmjeravanje njih na samog Boga. Ne možemo same sebe mučiti. Nitko nije u stanju lišiti se nečega ako ne vidi da to nije ono za čim teži. Petar si nije naštetio time što je prestao vući po plaži mreže prepune riba.

Jednostavno, uvidio je da ga to sprečava da pođe za Isusom. Kad god čitam kako je ostavio mreže s ribama, duboko me dirnu njegov mir i poslušnost, koji nisu zahtijevali nikakvih pojašnjenja od Isusa premda mu je on naložio da ostavi sve, pa čak i ono što bijaše plodom čuda!

Augustyn Pelanowski u knjizi „Valovi milosti”

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh