Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

U teškim situacijama želim tražiti Krista, ali mi suprug/a svojim ponašanjem to čini nemogućim

MOLITVA

Razmišljam: sve bi bilo puno lakše samo kad bi i moj/a suprug/a slijedio/la Božje principe, kada bi vjerovao/la u Krista svim srcem. Ovako ne samo da nam ne pomaže u našem braku, da se ne trudi, nego potkopava i moju vjeru i onda ni ja često ne mogu moliti i biti poslušan/na Kristu. U teškim situacijama ne tražim Krista, nisam poslušan/na njegovim zapovijedima, ne ljubim ga i ne cijenim upravo zato što mi suprug/a svojim ponašanjem to čini nemogućim. Ja želim, ali stvarno je nemoguć/a.

Zar stvarno vjerujem da moj odnos s Kristom ovisi o ponašanju moga supruga / moje supruge ili drugih ljudi

Kada bi barem bio/la bliže Kristu, kad bi bio/la pokretač, kad bi mu vjerovao/la, sve bi bilo lakše.

Koliko se često opravdavam na ovaj način? Zar stvarno vjerujem da moj odnos s Kristom ovisi o ponašanju moga supruga / moje supruge ili drugih ljudi, i da će mi Bog jednoga dana reći: „Razumijem, imala si lošeg muža / imao si lošu ženu. Zbog njega/nje nisi mogao slijediti moje zapovijedi, nisi iskoristio/la talente koje sam ti dao, nisi me mogao/la zazvati u teškim situacijama. Ma, uđi u radost Gospodara svoga!“? On je za nas umro na križu i sve to već ponio, na nama je samo da činimo dobro i ljubimo i poštujemo, njemu za ljubav.

Sada iskreno želim odlučiti i razmisliti želim li i dalje živjeti u toj zabludi?

On je umro za nas, za naše grijehe i nepravednost – kako onda ne možemo doći u srcu k njemu, nego se opravdavamo da nam supružnik nije ispunio sve ono što smo očekivali?

Sada iskreno želim odlučiti i razmisliti želim li i dalje živjeti u toj zabludi? Kajem se, Gospodine, za svaki trenutak kada sam ovako gledao/la na određenu situaciju, kada sam se opravdavao/la na ovaj način. Molim te, slomi laž i svaku posljedicu laži koja me u to uvjerila i koju sam slijedio. Ti prije svega zoveš mene, daješ mi sve i nije važno što moj/a suprug/a jest ili nije, što može ili ne može, nego je važno tko sam ja i za što se ja odlučujem, kako ja slijedim tvoje zakone.

Naravno da moj/a suprug/a može utjecati na to, ali to me sve treba još više „gurnuti“ k tebi.

Daj da to shvatim! Naravno da moj/a suprug/a može utjecati na to, ali to me sve treba još više „gurnuti“ k tebi. Daj da shvatim da je na kraju dana moj odnos s tobom – isključivo moja odgovornost. Jer moj/a suprug/a nema tu snagu i ne želim više nikada ni pomisliti kako on/a u meni uzrokuje to da te zaniječem i posumnjam u tebe. To je moj izbor. Možda me k tome suprug/a osuđuje da je on/a bliže Tebi, da bolje razumije, pa zbog svega nemam ni snage ni volje i zbog toga stanem i počnem se pitati je li vrijedno vjerovati u Tebe jer se osjećam osuđeno. Isuse, želim se pokoravati tebi, a ne lažima i pokušajima samoopravdavanja.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Moj odnos s Bogom je moja odgovornost! Ne želim se opravdavati, ne želim da me itko u tome spriječi, jer ja ću odgovarati za svoja djela.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh